Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2022. október

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete okt. 12-én ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Lehetőségek és teendők a jelentősen megemelkedett energia árak miatt

A képviselő-testület áttekintette a jelentős energiaár emelkedés miatti helyzetet. Az egyházközség már most piaci áron kapja az energiahordozókat, 2023-tól további költségnövekedés várható.

A gázfogyasztás csökkentése érdekében a templomot 10 fokos hőmérsékletre temperáljuk, a szertartások alatt a megszokottnál alacsonyabb hőfokra fűtjük fel. A plébánia épületet is 10 fokra temperáljuk, a fűtést úgy programozzuk, hogy az állandó egyházközségi rendezvényekre komfortos hőmérséklet legyen. Előre is köszönjük a hívek megértését.

Szakvéleményt és ajánlatot kérünk napelem rendszer telepítésére a plébánián, ill. rásegítő fűtőklíma kiépítésére. Az izzólámpákat és kompakt fénycsöveket energiatakarékos led izzókra cseréljük.

  1. Karitász

Csatlakozunk az Országos Karitász tartós élelmiszer gyűjtéséhez. Áruházi jelenlétet is tervezünk a nov. 11-12-13-i hétvégén, melyhez segítséget szívesen fogadunk.

  • 4 035