Torbágyi Hírek 2022.10.23. Évközi 30. vasárnap

okt. 25. kedd 18.oo – szentmise
okt. 29. szombat 18.oo – szentmise
okt. 30. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Ma, október harmadik vasárnapján Missziós vasárnap van, az egyház gyűjtést szervez a missziók javára. Kérjük, gondoljunk a missziókban szolgálatot teljesítő papokra és szerzetesekre, illetve világi személyekre, és támogassuk ügyüket nagylelkűen!
  • Hétfőn közösen imádkozhatunk plébániánkért, közösségünk lelki megújulásáért este fél 7-től a templomban.
  • Csütörtök délelőtt, okt. 27-én 10 órától az idősek Szent Klára közösségének találkozója lesz a plébánián.
  • Szombaton, okt. 29-én folytatjuk filmklubunkat. A fegyvertelen katona c. filmet vetítjük este 7 órától, majd beszélgetünk benyomásainkról. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Jövő vasárnapra virradóra, 30-án óra visszaállítás lesz a téli időszámításra, egy órával többet alhatunk.
  • Az orosz-ukrán háború következményeit, az élelmiszer-, és üzemanyag drágulását, a rezsi költségek emelkedését mindannyian a saját bőrünkön érezzük. A Katolikus Karitász okt. 15. és nov. 20. között országos adománygyűjtő akciót hirdet, elsősorban pénzbeli támogatás, másfelől tartós élelmiszer formájában. Az Ohmüllner Márton Alapítvány tudja fogadni a jótékony célra történő utalásokat KARITÁSZ megjelöléssel, ill. a templomban elhelyezett Karitász perselyben várjuk támogatásukat. Köszönettel fogadunk templomunkban tartós élelmiszeradományt is nov. 20-ig. Nagylelkűségüket előre is köszönjük!

Caritas Hungarica Díjazottunk

Örömmel hirdettük múlt héten, hogy Lehel Ildikó testvérünk, Karitász csoportunk vezetője okt. 15-én Caritas Hungarica Díjat kapott, melyet a Katolikus Karitász vezetősége 2012-ben alapított azzal a céllal, hogy elismerje és értékelje a Karitász önkénteseinek különböző szociális területeken végzett példaértékű munkáját. Ennek jeléül külön kitüntetéssel jutalmazzák azokat, akik Krisztus szeretetéről példaértékűen tesznek tanúságot. A díj további célja az önkéntesség társadalmi megítélésének növelése, a karitatív tevékenységre való buzdítás Árpád-házi Szent Erzsébet nyomán, valamint példaképül állítani mások elé azokat a köztünk lévő híveket, akik Krisztus szeretetével önzetlenül segítenek a rászorulókon, Jézus tanításának szellemében.

Lehelné Szentjóby Ildikó méltatása így hangzott: „Ildikó rátermettségével, vidámságával, tettrekészségével vezeti a torbágyi karitász csoportot, amelyet 2006-ban alapított, és amely a helyi akcióikon túl az országos segélyprogramok rászorulókhoz való eljuttatásában is aktív. Fontosnak érzi a közösséghez tartozást, a karitász rendezvényeken, képzéseken való részvételt, pedagógus lévén közvetlenül lehetősége nyílik érzékenyíteni a fiatalságot a felebaráti szeretet gyakorlására.” A kitüntetések átadása után a díjazottak nevében ő szólt a jelenlévőkhöz. Az eseményről bővebben a Kurirban olvashatunk:

https://www.magyarkurir.hu/hirek/mindig-mindenkor-toltekezzunk-krisztussal-atadtak-caritas-hungarica-dijakat-budapesten

 

  • 4 007