Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2021.nov.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete nov. 10-én tartotta havi ülését. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Adventi programok

Az adventi lelki nap időpontját még nem sikerült rögzíteni. A gyermekek Mikulás ünnepsége dec. 5-én, vasárnap a gyermekmise után lesz. A pásztorjátékot dec. 24-én 16 órai kezdettel a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola tanulói adják elő.

  1. A templomi kivetítő rendszer működése, elektromos zongora/orgona beszerzése

A templomi kivetítő rendszer zavartalan működéséhez új laptopot vásárolunk. Az énekpróbákhoz megrendelt elektromos zongora (szintetizátor) megérkezett.

  1. Mobiltelefon bázisállomás telepítése a templomtoronyba

Az egyházközség megkeresést kapott mobiltelefon bázisállomás telepítésére a templomtoronyba, a már ott működő bázisállomás mellé. A képviselő-testület a felelősségteljes döntéshez további technikai információkat kér.

  1. Plébánia pince közösségi tér beszerzések

Sikerült asztalost találni a vasajtó mögötti fa bejárati ajtó elkészítésére. A közösségi tér berendezésére bútorok kiválasztása és beszerzése folyamatban van.

  1. A plébániapince közösségi térhasználat szabályainak kidolgozása

A képviselő-testület szeretné, ha minél több közösségi program szerveződne a plébánia pince közösségi terében, melyhez ki fogja dolgozni az igénybevétel feltételeit és a házirendet.

  1. Tájékoztató a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola helyzetéről, terveiről

Gál Edit, a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola igazgatója adott tájékoztatást az iskola munkájáról, terveiről. A jövő tanévtől két első osztályt terveznek, a 2023-24-es tanévtől megindul a középiskolai oktatás is.

  1. Ökumenikus imahét – 2022. január

Felvetődött, hogy az ökumenikus imahéten a biatorbágyi keresztény felekezetek, egyházközségek, gyülekezetek, közösségek részvételével a Faluházban rendezzenek ökumenikus kulturális programot.

  • 4 028