Torbágyi Hírek 2021.11.28. Advent 1. vasárnapja

nov. 29. hétfő   6.oo – rorate mise
nov. 30. kedd 18.oo – szentmise
dec. 2. elsőcsütörtök   6.oo – rorate mise
dec. 3. elsőpéntek 18.oo – szentmise
dec. 4. elsőszombat 18.oo – szentmise
dec. 5. elsővasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • A mai nappal megkezdődik az adventi időszak. A rorate szentmisék hétfő és csütörtök reggelente 6 órakor kezdődnek.
  • Mától az ajtóknál lévő gyűjtőládákba a karácsonyi virágdíszre szánt adományainkat dobhatjuk.
  • Kedd este fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló beszélgetésünket a plébánián. Mindenkit szeretettel várunk!
  • A héten elsőcsütörtök lesz. A hajnali szentmisén papi és szerzetesi hivatásokért is imádkozhatunk.
  • Elsőpénteken ismét lesz szentgyónási lehetőség. Németh László atya délután 4 órától a szentmiséig, majd utána gyóntat. A hu oldalon előre jelentkezhetünk. A szentmisében Jézus Szíve kegyelmeit kérjük, majd litániát mondunk. Az éjjel 1 óráig tartó elsőpénteki lelki program és virrasztás részletei a szeretetlelke.hu oldalon megtekinthetők, amelyen online is részt tudunk venni. Ezen az alkalmon emlékezünk arra, hogy az első eucharisztikus lelkinapot és elsőpénteki szentségimádást éppen 5 éve tartottuk templomunkban.
  • Szombatonként az esti szentmise előtt fél 6-tól elvégezhetjük adventi szentgyónásunkat.
  • Elsőszombaton imádkozzunk Szűz Mária közbenjárását kérve a világ békéjéért!
  • Jövő héten elsővasárnap lesz, délután 3 órakor is tartunk szentségimádást a templomban.
  • Örömmel számolunk be, hogy a Szent Erzsébet napi karitász gyűjtéskor mintegy 100.000.-Ft jött össze. Az adomány 60%-át továbbítottuk a Karitász központi pénztárába, 40%-át, bő 40.000.- Ft-ot saját karitász csoportunk használhat fel. Hálásan köszönjük a nagylelkű adakozást!
  • Októberben, a misszióknak meghirdetett gyűjtésen közel 55.000.-Ft-ot küldhettünk tovább. Ez az összeg fele a 4-5 évvel ezelőtt összegyűltnek.
  • Elindult az Angyalbatyu adománygyűjtés rászoruló gyermekeknek cipősdobozba csomagolva. Gyűjtőpont a templom és a Czuczor iskola. Részletek alább, ill. plakáton a kijáratoknál olvashatók.
  • A karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtés dec. 12-ig tart a templomban. A karitász perselybe pénzadományt is dobhatunk erre a célra, vagy az Ohmüllner Márton Alapítvány számlájára utalhatunk “Karitász” megjelöléssel. Örülünk minden adománynak!
  • 12-én, a Szeplőtlen fogantatás ünnepén tesznek az induló lelki adoptálás imacsoport tagjai a reggeli szentmisén ünnepélyes fogadalmat. Elköteleződésükkel 9 hónapon át  otthon naponta imádkoznak egy abortusz által fenyegetett gyermekért, akiről csak Isten és az  édesanya tud. Részletek alább olvashatók. Aki szeretne az imacsoporthoz csatlakozni, az ajtókban elhelyezett lapon jelentkezhet, vagy írhat  a lelkiadoptalastorbagy@gmail.com email címre! További információért Wittmann Andreát lehet keresni: 06204997349 wittmann68@gmail.com.
  • A sekrestye előtti asztalról naptár, keresztény tartalmú gyermekkönyv vásárolható. Az Új Ember falinaptár ingyen vihető.
  • A Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola megbízható, munkájára igényes takarítót keres részmunkaidőben, napi 4-6 órában. Osztálytermek, folyosók, mosdók takarítása a feladat. Munkaidő megbeszélése személyesen. Várjuk nyugdíj előtt állók vagy nyugdíjasok jelentkezését is! Rövid önéletrajzot kérünk a gazdasagi@czuczoriskola.hue-mail címre.
  • Továbbra is kérjük a felső légúti betegség tüneteit mutatókat, hogy online misén vegyenek részt!

A lelki adoptálás lényegében a megfogant élet – Isten ajándékának – a védelme. 9 hónapig tartó imádságos elköteleződés egy édesanyja méhében növekedő és abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. Egy tized rózsafüzér  és egy külön ima elmondásával  védelmet kérünk Istentől a gyermek életéért, és szüleiért. Ezt a gyermeket csak Isten ismeri, így mi csak lelki szüleivé válhatunk ezen adoptálás által.  Lelki adoptáló bárki lehet, idős és fiatal, férfi és nő, akár gyermek is szülei felügyeletével és kísérésében. A fogadalomtétel után induló heti imacsoport  lehetőséget ad  a találkozásra, a közös imádságra, és az imádság által megélt élményeink megosztására. Az imacsoportban való részvétel nem feltétele a lelki adoptálásnak, de mindenképpen  megerősítő és megtartó erejű hátteret ad, és a közös imádság által hihetetlen védelmet nyújt az anyaméhben növekedő kisbabáknak. Dec. 12-én,  advent 3. vasárnapján lesz az ünnepélyes ígérettétel  mindazokkal, akik szeretnének védelmezni egy veszélyeztetett magzatot.

HOGYAN KÉSZÍTS ANGYALBATYUT?

  1.    Válogass össze jó állapotban lévő játékokat, apró ajándéktárgyakat, édességet, pipere holmikat!
    2.Tehetsz bele személyes üzenetet, jókívánságot, képeslapot vagy rajzot is.
    3. Keress egy dobozt, amibe ezek beleférnek. (Ha nincs dobozod, hozd el zacskóban a gyűjtőpontra, és mi bedobozoljuk!)
    4. Írd rá a dobozra, hány éves fiú vagy lány számára készítetted!
    5. Hozd el az egyik gyűjtőpontra!

Kérjük, ne tegyél a dobozba törékeny, folyékony vagy romlandó ajándékot! (Ezek tönkre tehetik meglepetésed!)

Adhatsz angyalbatyut online adományozással is www.karitasz.hu, vagy segíthetsz a 1356-os adományvonal hívásával! Hívásonként 500.- Ft-tal támogatod a gyűjtést! Legyen ünnep a karácsony még több gyermeknek!

  • 4 028