Torbágyi Hírek 2021.11.21. Krisztus Király vasárnapja

nov. 23. kedd 18.oo – szentmise
nov. 27. szombat 18.oo – szentmise
nov. 28. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Ma és holnap, mint Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan minden évben, országos gyűjtést rendeznek a katolikus templomokban a szegények javára. A bevételt az egyházi karitatív munka céljaira használják fel. Ezen a napon a katolikus karitász védőszentjének oltalmába ajánlják a szolgálat minden önkéntes segítőjét és jó szándékú támogatóját. A karitász szó “tevékeny szeretetet” jelent. A karitász-munkában való részvétel minden hívő lelkiismeretbeli kötelessége, amelynek a rászorulókért való imádságtól a kétkezi munkán, beteglátogatáson át a tárgyi és pénzadományokig sokféle változata lehetséges. Előre is köszönjük testvéreink adományát, amit a templomból kifelé menet helyezhetnek a pénzgyűjtő kosarakba!
  • Hétfő este fél 7-től fél 8-ig együtt imádkozunk az Oltáriszentség előtt közösségünk Szentlélekben való megújulásáért a templomban. Várunk mindenkit szeretettel!
  • Az idősek Szent Klára csoportja a járványhelyzet miatt nem tud csütörtökön találkozni. Megértésüket köszönjük!
  • Jövő szombaton indul a filmklub plébániánk új közösségi pincetermében, majd terveink szerint ezentúl minden hónap utolsó szombatján este 7 órától. Első alkalommal, nov. 27-én A viskó című filmet vetítjük. Szeretettel várunk mindenkit a film utáni agapéra, kötetlen beszélgetésre is!
  • Decemberben, a Szentlélek indíttatására egy szentmisén tett ünnepélyes fogadalomtétel után,elindul templomunkban egy lelki adoptálás imacsoport. A lelki adoptálás 9 hónapon keresztül  otthon elmondott napi imádságban tett elköteleződés egy – csak Isten által ismert és az  édesanyja méhében növekedő – abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. Kérjük, akik szeretnének ehhez az imacsoporthoz csatlakozni, az ajtókban elhelyezett jelentkezési lapon jelezzék azt felénk. További információért Wittmann Andreát lehet keresni: 06 20 499 7349  wittmann68@gmail.com
  • Karitász csoportunk hirdetései:
  • Akció indul „Tárjátok ki szíveteket!” címmel. Angyalbatyu néven gyűjtünk rászoruló gyermekeknek adományt cipősdobozba csomagolva. Gyűjtőpont a templom, illetve a Czuczor Iskola. Részletek plakáton lesznek olvashatók, kérjük, figyeljék a kijáratokat!
  • Tartósélelmiszer-gyűjtés lesz dec. 12-ig a templomban szentmisék után, ill. örömmel fogadunk pénzadományt a Karitász perselybe vagy az Ohmüllner Márton Alapítvány számlájára “Karitász” megjelöléssel. Köszönjük mindenki nagylelkű adományát!
  • A sekrestye előtti asztalon idén is kapható naptár, keresztény tartalmú gyermekkönyv. Szeretettel ajánljuk figyelmükbe!
  • A Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola megbízható, munkájára igényes takarítót keres részmunkaidőben, napi 4 vagy 6 órában. Feladat: osztálytermek, folyosók, mosdók takarítása. Munkaidő megbeszélése személyesen. Szeretettel várjuk nyugdíj előtt állók vagy nyugdíjasok jelentkezését is! Jelentkezni rövid önéletrajzzal a gazdasagi@czuczoriskola.hue-mail címen lehet.
  • Akik felső légúti betegség tüneteit észlelik magukon, köhögnek, ne jöjjenek templomba, ne menjenek közösségbe, online misék elérhetők otthonról betegség esetére az interneten. A templomokban minden liturgikus eseményen kötelező a maszk viselése.

 

  • 4 034