Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2024. január

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete jan. 10-én ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Ökumenikus imahét – 2024. január 21-28. Január 22-én 18 órakor a torbágyi református testvérekkel közös ima lesz templomunkban, utána kötetlen beszélgetés és szerény agapé a plébánia közösségi helyiségében. Az agapéra szendvicseket, süteményeket szívesen fogadunk.
  2. Februári liturgikus események Február 2-a elsőpéntek, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. 18 órakor lesz szentmise. Február első hétvégéjén, a szentmiséken Balázs-áldásban részesülhetünk. Február 11-én a reggeli szentmisén, a betegek világnapján az arra rászorulóknak kiszolgáltatjuk a betegek szentségét. Ugyanekkor ünnepeljük a jubiláló házaspárokat is. Február 14-én, hamvazószerdán 18 órakor lesz szentmise. Nagyböjt péntekjein 18 órakor keresztúti ájtatosságokat vezetnek közösségeink.
  3. Kertészeti munkák Február 10-én, szombaton a plébánia kertrendezésére várunk jelentkezőket. A templom előtti füves területen levő, tönkrement fűzfasátrak helyett tartósabb, fémvázra futtatott növényzetből kialakított sátrakat tervezünk.
  4. Közösségek találkozója Február 17-én, szombaton 15 órára várjuk az egyházközség területén működő közösségek tagjait bemutatkozásra, egymás tevékenységének, lelkiségének megismerésére, kapcsolatépítésre. Jó lenne, ha minden közösség képviseltetné magát!
  5. Plébániapince közösségi tér használati díja Egyházközségünk tagjainak lehetősége van családi eseményekre igénybe venni a plébániapince közösségi terét. A használatért óránként 5000 Ft (5 óra felett 4000 Ft/ó) adományt kérünk. Szintén adományt kérünk a rezsiköltségek fedezésére, melynek kiszámítása folyamatban van.
  6. Egyéb megbeszélnivalók A képviselő-testület áttekintette a lezárult és folyamatban levő pályázatokat, és újabb pályázatok lehetőségeit (oltár felújítás folytatása, zarándoklat, plébánia épületben végzendő munkálatok). Az egyházközség tagjai a keddi irodai órákon kívül a plebania@torbagy.hu e-mail címen, illetve bármely képviselőt megszólítva tudnak észrevételeikkel, javaslataikkal kapcsolatba lépni a képviselő-testülettel. A képviselők névsorát a honlapon, és a templomban nyomtatásban is közzétesszük. Javaslatként felmerült a hagyományos kosaras perselyezés visszaállítása, ezt a testület nem támogatta. A képviselő-testület tagjai január 12-13-án közös lelkigyakorlaton vesznek részt.
  • 4 041