Torbágyi Hírek 2023.11.05. Évközi 31. vasárnap Szent Imre

A jövő heti szentmisék rendje templomunkban:

nov. 7. kedd 18.oo  – szentmise
nov. 11. szombat 18.oo – szentmise
nov. 12. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Elsővasárnap van, délután 3 órakor is tartunk szentségimádást a templomban, továbbá este 6 – fél 8-ig.
  • Hétfő este fél 7- fél 8-ig közösségben imádkozunk plébániánk Szentlélekben való megújulásáért a templomban.
  • Kedd este fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló tanulmányainkat a plébánián. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Jövő szombaton és vasárnap a kihelyezett fadobozba tehetjük kárpátaljai testvéreink megsegítésére szánt adományainkat.

Két kiemelt egyházmegyei programról is beszámolunk:

  • Jövő szombaton, nov. 11-én délelőtt 10 órakor Székesfehérváron hálaadó szentmisét celebrál Spányi Antal megyés püspök az első Magyar Szent Családot ünnepelve. A jelenlévők Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéi előtt imádkoznak valamennyi magyar családért, kérve a szent királyi család közbenjárását a szülők és gyermekeik oltalmazására. A hagyományoknak megfelelően a plébániaközösségekből delegált családoknak a főpásztor idén is ajándékot ad lelki, szellemi megerősítésül. Köszönjük azon tagcsaládunk jelentkezését, aki képviseli torbágyi plébániánkat, természetesen további családok is részt vehetnek az ünnepélyes szentmisén.
  • A székesfehérvári egyházmegyében vándorol jelenleg a Meg nem született gyermek szobra és a Szent Janka kiállítás, amely a környező településekre, Törökbálintra, Budakeszire, és hozzánk Biatorbágyra nem érkezik, viszont Budaörsre igen. Keddtől következő keddig, nov. 7-14. között a budaörsi Nepomuki Szent János templomban látható a szobor és a kiállítás, amelyhez több lelki programot kapcsolnak. Sokan érintettek vagyunk magzatvesztésben, aki úgy érzi, már régen élte át, túl van rajta, annak is érdemes ellátogatnia, akár testvérünket vesztettük el magzati korban, az is gyógyulásra szorul. A megbocsájtást hirdető szobor már nagyon sok édesanyának, édesapának és családjuknak segített feldolgozni a múlt sebeit, akár magzatvesztés, akár abortusz okozta a fájdalmukat. Gyerekekkel is lehet menni! Kedden este 6 órakor szentmisében kérik Szent Janka közbenjárását a megfogant életekre, majd a szobor és a kiállítás bemutatása következik. Az egyhetes program plakátja mellékletben olvasható, megjelölve a templom nyitvatartását a csendes imára való lehetőségekkel. A részletes programból kiemelendő, hogy jövő szombaton (nov.11.) délelőtt 9 órakor Varga Károly és felesége beszélnek a Szent Gianna Beretta Mollának szentelt, itt Torbágyon, a Katalin hegyen magántelkükön épült kápolna építése alatt és után megélt csodákról. 10 órától tanúságtételt hallgathatunk rákból és posztabortusz szindrómából való csodás gyógyulásról. Este 7 órakor a fiatalokkal Olaj Anett beszélget. Vasárnap (11.12.) délután 5 órától pedig a magzatvesztés fájdalmát átélt édesanyáknak ajánlanak lelki feldolgozási lehetőséget.
  • 4 038