Torbágyi Hírek 2023.11.12. Évközi 32. vasárnap

A jövő heti szentmisék rendje templomunkban:

nov. 13. kedd 18.oo – szentmise
nov. 18. szombat 18.oo – szentmise
nov. 19. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15        – szentmise

Ma átadhatjuk adományainkat kárpátaljai testvéreink javára.

Jövő vasárnap, nov. 19-én tartják Árpád-házi Szent Erzsébet napjához kapcsolódóan az idei országos gyűjtést a katolikus templomokban a szegények javára. A karitász “tevékeny szeretet”, a karitász-munkában lelkiismereti kötelességünk szerint sokféle módon vehetünk részt, a rászorulókért való imádsággal, kétkezi munkával, beteglátogatással, tárgyi vagy pénzadománnyal. Előre is köszönjük mindenki nagylelkűségét!

Mellékletben olvashatjuk a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepére kiadott körlevelét.

Szent Erzsébet-napi köszöntésre hívja és várja sok szeretettel Karitász csoportunk minden idős testvérünket nov. 21-én, kedden délután 4 órára a plébániára.

Idén is lesz Angyalbatyu gyűjtőakció nehéz sorsú gyerekek számára. Az összeállításhoz segítséget találunk a mellékelt plakáton. Leadási pont a plébánia és a Czuczor Iskola.

Aki tevékenyen is szeretne részt venni a rászorulók segítésében, a Karitász csoport örömmel várja önkéntesnek. Jelentkezni lehet Lehel Ildikónál 06 30 74 96 394.

Kitekintő:

Jövő szombaton, nov. 18-án „Élni TELJESEN Jó” címmel országos életvédelmi napot rendeznek Székesfehérváron egyházmegyénk szervezésében a MKPK Családügyi Bizottságának támogatásával 9-16 óra között. Szeretettel hívnak mindenkit egyházunk és társadalmunk kiemelt jelentőségű ügyének programjára. Neves előadók részvételével kerekasztal-beszélgetések, tanúság-tételek, workshopok várják a felnőtteket és középiskolásokat, míg az általános iskolásoknak a cserkészek készülnek programmal, a legkisebbeket pedig kézműveskedés, bábelőadás, mese, játék várja. A felnőttek, általános iskolások, óvodások számára a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház különböző termeiben lesz program, míg a középiskolás korosztálynak a Ciszterci Szent István Gimnázium ad helyet. A nap 16 órakor közös szentmisével zárul a Bazilikában.

  • 4 038