Torbágyi Hírek 2023.05.28. Pünkösdvasárnap

máj. 30. kedd 18.oo – szentmise
jún. 1. elsőcsütörtök 18.oo – igeliturgia
jún. 2. elsőpéntek 18.oo – szentmise
jún. 3. elsőszombat 18.oo – szentmise
jún. 4. Szentháromság vasárnapja,

elsővasárnap

 8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Pünkösd van, a Szentlélek eljövetelének ünnepe. Kértük és várjuk és a Szentlélek kiáradását!

István atya Csíksomlyóra zarándokolt, mi pedig távollétében is készüljünk pappá szentelésének 50 éves jubileumára, annak méltó megünneplésére! István atyát 1973. jún. 20-án szentelték pappá, ez a nap idén keddre esik, a legnagyobb ajándék az lenne számára, ha jún. 20-án kedden, felszentelése évfordulójának a napján, az esti szentmisén csendben megtöltenénk a tomplomot. Jelenlétünk mérhetetlen erejű ajándék lenne számára. Ekkor nem lenne ünneplés, csak a hitbéli szeretetteljes jelenlétünk, a mise után csendben hazamennénk. A neki adott időnk méltón találkozna az ő szerénységével, valóban örömet szereznénk vele. Addig is imádkozzunk, hálát adva érte!

Azon a szombaton, jún. 24-én délelőtt 10 órakor Székesfehérváron a székesegyházban, hagyományosan Keresztelő Szent János születésének ünnepén pap- és diakónusszentelés lesz. Ebben a szentmisében adnak hálát az egyházmegye jubiláns papjai is a szolgálat kegyelmeiért. Közös székesfehérvári jelenlétünkhöz buszos utazást szervezünk, a táblázatba iratkozzunk fel, ha igénybe vennénk:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cHQ0Hy3MVe7R8iI-WOXphVSXrYRhbS-P58mPyuAwWzI/edit#gid=0

István atya aranymiséjét szolgálati helyein fogja bemutatni, nálunk jún. 25-én, vasárnap reggel. Akkor felköszöntjük őt, agapét is tervezünk, bár ő nem fog tudni sokáig maradni, azt kérte, imádkozzunk érte, az a legnagyobb ajándék számára, ha ezt elfogadjuk. Ha nem így teszünk, akkor az rólunk szól, és az nem volna méltó.  Az elsőmisés, ezüst- és aranymisés pap áldása különleges kegyelmeket közvetít, ezért is hagyomány tágabb körben méltón megünnepelni.

Szeretettel emlékezünk vissza Ébner Vilmos testvérünk pappá szentelésének, és elsőmiséjének kerek egy éves évfordulójára is.

  • Múlt szombaton 23 gyermek vette magához templomunkban az oltáriszentséget, imádkozzunk értük és családjaikért, hogy a Jóisten árassza rájuk továbbra is kegyelmeit!
  • Kedd este fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló tanulmányainkat a plébánián. Mindenkit szeretettel várunk!
  • A héten elsőcsütörtök lesz, este 6 órakor igeliturgiában imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért!
  • Elsőpénteken szentmisében kérjük Jézus Szíve kegyelmeit! Az elsőpénteki lelki program, gyónási lehetőség részletei a szeretetlelke.hu oldalon lesznek megtalálhatók.
  • Elsőszombaton imádkozzunk Szűz Mária közbenjárását kérve a világ békéjéért!
  • Jövő vasárnap, jún. 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján délután ½ 5-kor csatlakozunk az országos harangozáshoz, majd 17 órától a megemlékezéshez, amelyre Tarjáni István polgármester úrtól meghívót kaptunk, és plébániánk közössége nevében koszorúzunk.
  • Jövő héten elsővasárnap lesz, délután 3 és este 6 órakor szentségimádást tartunk a templomban.
  • Két hét múlva, jún. 11-én Úrnapja lesz, Krisztus Testének és Vérének főünnepe. A ¾ 9-es szentmise után körmenetet tartunk a közösségeink által feldíszített fűzsátrakhoz igazodó útvonalon. A sátrak között óvodás és alsós kislányok fehér öltözetben kiskosárból virágszirmot hinthetnek, hívjuk a frissen elsőáldozottakat is. A templom körül pedig virágszőnyeget készítünk közösen reggel 6 órától, egy család, vagy baráti közösség vállalhatja 2 m-es szakaszok díszítését. Szeretettel hívjuk a régi és új segítőket! Szirmokat megelőző szombat reggel 8-9-ig, vagy délután 5-6-ig lehet a plébániapincébe hozni, ill. vasárnap a helyszínre, lehetőleg színenként külön Addig is a sekrestyében várjuk azok jelentkezését, akik vállalnak díszítést, vagy szirmokat, virágokat tudnak hozni a szőnyeghez, sátrakhoz. Idősebb testvéreinkhez házhoz megyünk a virágokért, tőlük telefonszámot vagy lakcímet kérünk. A plébánia levelezőlistáján hamarosan megosztunk egy táblázatot a feliratkozásra. Aznap nem lesz gyerekmise.
  • 4 007