Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2023. január

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2023. január 11-én ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Liturgikus naptár A Liturgikus Munkacsoport elkészítette a 2022/2023-as egyházi év egyházközségi liturgikus naptárát, mely megtalálható lesz az egyházközség honlapján.
  2. Ökumenikus imahét Az ökumenikus imahét keretében idén református testvéreink várnak minket január 16-án, hétfőn 18 órára a torbágyi református templomba közös imára.
  3. Vasárnapi szentmisék előtti üdvözlés, szentmisék utáni agapé és kötetlen beszélgetés Februártól a vasárnapi szentmisék után szerény agapé mellett lesz lehetőség kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre. E feladatra további jelentkezőket is várunk.
  4. Nagyböjti pénteki keresztutak A nagyböjt péntekjein esténként tartandó keresztúti ájtatosságokra közösségeink készülnek fel.
  5. Nagyböjti lelki felkészülés Triduum, vagy lelki nap szervezésével szeretnénk segíteni egyéni nagyböjti ráhangolódásunkat. A részleteket később adjuk közre.
  6. Elsőáldozások Templomunkban évi két alkalommal kerül sor elsőáldozásra. A Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola osztályos tanulói, és a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói a hitoktatás keretében készülnek fel az elsőáldozásra. Azok a gyermekek és felnőttek, akik nem vesznek részt szervezett hitoktatásban, és szeretnének elsőáldozók lenni, jelentkezzenek a plébánián, hogy meg tudjuk beszélni felkészítésüket.
  • 4 033