Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2022. november

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete nov. 9-én ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Képviselő-testületi munkacsoportok működése, feladatok, teendők felosztása A hatékony működés érdekében a képviselő-testület a megfelelő munkacsoportok irányítása alá sorolta a lelkipásztori terv alapján készült tevékenységi listában szereplő feladatokat, teendőket, vállalásokat.
  2. Mikulás ünnep – csomagok készítése A Mikulás ünneplést és ajándékozást a dec. 4-i gyermekmise után tartjuk. Egyeztettük a szükséges teendőket.
  3. Adventi programok 26-án, szombaton 10 órától adventi koszorúkat készítünk a karitász által támogatott testvéreink számára a plébániapince közösségi terében. Várjuk a jelentkezőket a koszorúk elkészítésére és kiszállítására.

A rorate szentmisék az adventi időszakban hétfőnként és csütörtökönként reggel 6 órakor kezdődnek; az első rorate mise nov. 28-án, hétfőn lesz.

Dec. 2-án, péntek este, az elsőpénteki szentmiséhez – szentségimádáshoz kapcsolódóan adventi zenés áhítatot tervezünk. A részletekről később adunk tájékoztatást.

Dec. 18-án, vasárnap 19 órakor a Pászti Miklós Vegyes Kórus tart karácsonyi hangversenyt templomunkban.

  1. Karácsonyi programok A karácsonyi pásztorjáték dec. 24-én 15 órakor lesz a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola tanulóinak előadásában. A karácsony esti szentmise 22 órakor kezdődik templomunkban.

Dec. 25-én, jan. 1-én és 8-án lesznek gyermekmisék 11.15 órakor.

  1. Pince- és plébánia helyiség használat – rezsi hozzájárulás A képviselő-testület változatlanul támogatja a közösségi alkalmakat a plébánia épületében és a pince közösségi terében. A jelentősen megemelkedett energiaköltségek miatt azonban a nem liturgikus, vagy az egyházközséghez nem szorosan kapcsolódó rendezvények résztvevőitől a rezsiköltségek térítését igényli.
  2. Templomi kivetítő A problémák feltárása, kijavítása után működőképessé tesszük a templomi kivetítő képernyőt.
  • 4 034