Torbágyi Hírek 2022.11.20. Krisztus király vasárnapja

nov. 22. kedd 18.oo – szentmise
nov. 26. szombat 18.oo – igeliturgia
nov. 27. advent 1.vasárnapja   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Ma Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan országosan a szegények javára gyűjtünk. Előre is köszönjük testvéreink adományát!
  • Hétfő este fél 7- fél 8-ig plébániánk Szentlélekben való megújulásáért imádkozunk a templomban. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Kedd délután 4 órakor szeretettel várjuk idősebb testvéreinket a plébániára a hagyományos Szent Erzsébet napi köszöntésre. Kérjük jelezze, akinek a szállításban segítségre van szüksége, a karitász munkatársak szívesen segítenek. Lehel Ildikó 06307496394
  • Szombaton, nov. 26-án délelőtt 10 órától kb. 40 adventi koszorút szeretnénk elkészíteni a karitász által támogatott testvéreink részére a plébániapince közösségi terében. Hívjuk és várjuk a kedves testvéreket, családokat, hogy tevékenyen vegyünk részt a kedvezményezettek szolgálatában, közösségünkben mindenki asztalára juthasson adventi koszorú! Koszorúalap és gyertya rendelkezésre áll, de kérjük, aki tud, zöld ággal, dekorációval, ragasztópisztollyal készüljön, hozzon magával! Kiszállításban is szükség lesz segítségre. Főszervező: Varga-Lelkes Annamária: 0630 2721991
  • Tartós élelmiszeradományt fogadunk még nov. 27-ig, jövő vasárnapig. Hálásan köszönjük nagylelkűségüket!
  • Idén is megrendezésre kerül Angyalbatyu néven a Katolikus Karitász ajándékgyűjtő akciója gyermekek számára, mely dec. 4-ig tart. Felajánlhatjuk már feleslegessé vált, de jó állapotú játékainkat, íróeszközeinket, könyveinket, hogy másoknak örömet szerezzünk vele. Támogassuk a kezdeményezést, hogy minél több ajándékot juttathassunk el a rászoruló családok gyermekeihez. Az adományok egy részét Kárpátaljára küldjük. Gyűjtőpont a plébánia, szentmisék után ill. keddenként irodai időben.
  • Szeretettel teszünk közé egy jótékony felhívást, amelyet a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület indított azzal a céllal, hogy a bevételből egy Biatorbágyon élő rászorultnak tudjon támogatást nyújtani. Első alkalommal Csáky Soma gyógyulásához szükséges költségek fedezésére ajánlották fel a díjazott, különleges műalkotásokat, jótékonysági fotólicitet indítottak. A fiú barátját próbálta megmenteni, miközben súlyos égési sérüléseket szenvedett. Az esetről bővebben itt olvashatunk: https://tinyurl.com/csakysoma Alább elérhető a licit honlapja is, és további részletek. Köszönjük előre a segítséget a család nevében is!
  • Adventi és karácsonyi programjainkról már előzetesen tájékozódhatunk lentebb a testületi ülés összefoglalójában.

Összefoglaló a képviselő-testület novemberi üléséről

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete nov. 9-én ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Képviselő-testületi munkacsoportok működése, feladatok, teendők felosztása A hatékony működés érdekében a képviselő-testület a megfelelő munkacsoportok irányítása alá sorolta a lelkipásztori terv alapján készült tevékenységi listában szereplő feladatokat, teendőket, vállalásokat.
  2. Mikulás ünnep – csomagok készítése A Mikulás ünneplést és ajándékozást a dec. 4-i gyermekmise után tartjuk. Egyeztettük a szükséges teendőket.
  3. Adventi programok 26-án, szombaton 10 órától adventi koszorúkat készítünk a karitász által támogatott testvéreink számára a plébániapince közösségi terében. Várjuk a jelentkezőket a koszorúk elkészítésére és kiszállítására.

A rorate szentmisék az adventi időszakban hétfőnként és csütörtökönként reggel 6 órakor kezdődnek; az első rorate mise nov. 28-án, hétfőn lesz.

Dec. 2-án, péntek este, az elsőpénteki szentmiséhez – szentségimádáshoz kapcsolódóan adventi zenés áhítatot tervezünk. A részletekről később adunk tájékoztatást.

Dec. 18-án, vasárnap 19 órakor a Pászti Miklós Vegyes Kórus tart karácsonyi hangversenyt templomunkban.

  1. Karácsonyi programok A karácsonyi pásztorjáték dec. 24-én 15 órakor lesz a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola tanulóinak előadásában. A karácsony esti szentmise 22 órakor kezdődik templomunkban.

Dec. 25-én, jan. 1-én és 8-án lesznek gyermekmisék 11.15 órakor.

  1. Pince- és plébánia helyiség használat – rezsi hozzájárulás A képviselő-testület változatlanul támogatja a közösségi alkalmakat a plébánia épületében és a pince közösségi terében. A jelentősen megemelkedett energiaköltségek miatt azonban a nem liturgikus, vagy az egyházközséghez nem szorosan kapcsolódó rendezvények résztvevőitől a rezsiköltségek térítését igényli.
  2. Templomi kivetítő A problémák feltárása, kijavítása után működőképessé tesszük a templomi kivetítő képernyőt.

Soma segítése

A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület Csáky Soma gyógyulására felajánlott, többszörösen díjazott, különleges műalkotások elérhetősége: https://www.facebook.com/318137581630452/posts/5416271481817011/  A licitre bocsátott képek nagy része megismételhetetlen pillanatot elkapó természetfotó, melyek szép díszei lehetnek a háznak, de még Karácsonyra is értékes ajándékozási lehetőség. Ezzel mindenki nyer, hisz egy egyedi képért cserébe jót is tehetünk és ahányszor ránézünk, eszünkbe jut, hogy segíteni jó. A képek eladásának bevétele teljes mértékben Soma gyógyulásának támogatására kerül továbbításra, közvetlenül a családnak. Köszönjük előre is a segítségeket! Tonomár Mónika tonomar.monika@t-online.hu

  • 4 034