Torbágyi Hírek 2022.09.18. Évközi 25. vasárnap

szept. 20. kedd 18.oo – szentmise
szept. 24. szombat 18.oo – szentmise
szept. 25. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Örömmel számolunk be, hogy újonnan megválasztott képviselő-testületünk szept. 5-én megtartotta alakuló ülését, ahol az új tagok beiktatása, valamint a tisztségviselők megválasztása történt. Alább olvasható a testület, illetve a tisztségviselők névsora.
  • Múlt hétvégi búcsúnkról szintén alább olvashatunk rövid összefoglalót.
  • Jövő szombaton, szept. 24-én újra várja kedves közönségét a Filmklub. Este 7 órakor a „Ha Isten úgy akarja” c. olasz filmet vetítjük. Utána beszélgetésre hívunk mindenkit forró tea és sütemény mellett. Osszuk meg egymással a filmmel kapcsolatos gondolatainkat! Egyúttal emlékezünk, hogy egy évvel ezelőtt, a tavalyi búcsún szenteltük fel plébániánk felújított pincéjét, mint közösségi térré alkalmassá tett helyszínt, ahol azóta számos rendezvényen vehettünk részt.
  • Jövő vasárnap, 25-én a reggeli mise után találkozóra várjuk a ministránsokat a plébánián!
  • Most vasárnaptól három vasárnapon át este 7 órakor bekapcsolódunk a „Magyarország békéjéért” életre hívott országos imahálózatba. Templomunk előtt imádkozunk, kivisszük az imádságot a szabadba, az országunkat, világunkat fenyegető veszélyek ellen kérjük a Szűzanya védelmét. Mindannyian meghívást kaptunk, a naponta egyénileg végzett imádkozás mellett vasárnap esténként közösségben is imádkozhatunk hazánk, Európa és az egész világ békéjéért. Az ajánlott ima a rózsafüzér mellett az Úrral való egység imája, amely alább olvasható.
  • Az Esztergomba szervezett zarándoklatra mától – jövő vasárnapig lehet befizetéssel lefoglalni helyünket. A sekrestyében található íven jelentkezhetünk. A busz 140.000.- Ft-os költségét az Ohmüllner Márton Alapítvány fizeti. Személyenként 6.000.-, nyugdíjasoknak 5.000.-, 70 év felettieknek, illetve bármely korú pedagógusnak 4.000.- Ft-ot kell befizetni a programokra. Útunk mottója: “Maradjatok meg szeretetemben!” (Jn 15,9)

Okt. 1-én, szombaton reggel fél 8-kor gyülekezünk, 8-kor indulunk. 10 órától összevont belépővel, idegenvezetéssel megtekintjük a bazilikát és altemplomát, a panoráma termet, majd a kincstárat. Együtt ebédelünk egy közeli csárdában, melynek árát a részvételi díj tartalmazza. Rövid sétát teszünk a belvárosban, majd szentmisén veszünk részt, ahol sor kerül a jubiláló házaspárok megáldására, tanúságtételt hallhatunk és hála litániát mondunk. Külön szeretettel hívjuk a házassági évfordulójukat ünneplő párokat, de természetesen továbbra is minden egyedülállót! Este 7 körül érkezünk vissza Biatorbágyra. Érdeklődni Dori Gabinál lehet: 30 6466261.

  • 4 034