Imádkozzunk együtt Magyarország békéjéért!

Szept. 11-én, vasárnap este 7 órakor az Emmánuel Közösség és a Szeretetláng Mozgalom szervezésében imaest kezdődött a budapesti Szent István-bazilika előtt Magyarország békéjéért és biztonságáért, Ukrajna békéjéért és védelméért, és hogy hazánk, Európa és az világ védelmet nyerjen egy kiszélesedő háború ellen.

Az elmúlt időszakban sokakban megfogalmazódott, hogy hazánk és a világ békéje csak széleskörű imaháttér révén őrizhető meg. Ennek nyomán született egy országos méretű imaösszefogás, amelynek támogatója többek között Székely János püspök atya, szervezője többek között Kemenes Gábor atya, buzdítója Lackfi János író:

„Nehéz idők jönnek az egész világra, Magyarországra is, ez nem titok. Ha szeretnétek, hogy az ország békében élhessen, és átvészelhesse a válságot, szálljatok be az imaláncba, és szóljatok hittel Istenhez mindennap, kérve, hogy hazánkat a fegyveres konfliktusok elkerüljék. Minden keresztény testvért szeretettel invitálok, hogy kötött vagy szabad fohászkodással, dicsőítéssel csatlakozzék ehhez a láthatatlan közösséghez. Szeretettel ajánlom az alábbi imát is, hogy minél jobban összehangolódhassunk Isten szándékaival, aki nem a pusztulás, hanem az élet Ura:

Imádott Jézusom! Lábunk együtt járjon. Kezünk együtt gyűjtsön. Szívünk együtt dobbanjon. Bensőnk együtt érezzen. Elménk gondolata egy legyen. Fülünk együtt figyeljen a csöndességre. Szemünk egymásba nézzen és tekintetünk összeforrjon. Ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért! Ámen. (Az Úrral való egység imája, Szeretetláng Mozgalom)”

A szervezők kérik az ország plébániai, lelkiségmozgalmi és más közösségeit, hogy ki-ki a maga városában, településén csatlakozzon hozzájuk a saját templomában vagy otthonában, s így együtt könyörögjünk hazánk védelméért és a béke nagy ajándékáért. „Hisszük, hogyha egy szívvel-lélekkel kérjük a Boldogságos Szent Szűz, Magyarország Védasszonya közbenjárását hazánkért, az Úr letekint ránk, és beteljesíti bibliai ígéretét: Tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek! Ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek. Ha majd segítségül hívtok és könyörögve hozzám jöttök: meghallgatlak titeket (Jer 29, 11-14).”

  • 4 028