Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2022.márc.

Plébániánk képviselő-testülete márc. 9-én tartotta havi ülését. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. 2021. évi zárszámadás és 2022. évi költségvetés A képviselő-testület jóváhagyta a 2021. év pénzügyi zárszámadását, elkészítette és elfogadta a 2022. évi költségvetést.
  2. Nagyböjti péntek esti keresztutak A nagyböjt péntekjein keresztúti ájtatosságot tartunk, a keresztutakat közösségeink vezetésével végezhetjük.
  3. A virágvasárnapi, nagyheti és húsvéti liturgikus események A képviselő-testület áttekintette a fenti időszak liturgikus eseményeivel kapcsolatos teendőket és a szertartások rendjét, melyet a későbbiekben közzéteszünk.
  4. Plébánia hátsó kert növényzet rendezés A kertészmérnöki szakvélemények alapján tervezzük elvégeztetni a plébánia hátsó kertben levő fák metszését, vágását.
  5. A képviselő-testületi választás előkészítése A képviselő-testületi választáshoz egyelőre nagyon kevés jelölés érkezett. Szeretnénk megszólítani a testületi munkát vállaló, elkötelezett, alkalmas testvéreinket, hogy vállalják el a jelölést. Március végén összesítjük a jelöltek neveit.
  6. Plébánia pince közösségi terem takarítás A közösségi teret igénybe vevők feladata a használat után a terület kitakarítása, rendbe tétele. Azonban szükség van rendszeres „bázis” takarításra is. E feladatot a templomtakarítók létszám bővítésével lehetett megoldani.
  7. Karitász tájékoztató az ukrajnai háborús menekültekkel kapcsolatban A székesfehérvári egyházmegyei karitász részéről egyelőre nem javasolják a menekültek befogadását magán szálláshelyekre. A segélyezési tevékenységet a határmenti és a kárpátaljai területekre tervezik összpontosítani. Templomunkban a kárpátaljai adománygyűjtő doboz minden héten kihelyezésre kerül, ebbe lehet pénzadományokat tenni. Az összegyűlt összeget meglevő csatornáinkon juttatjuk el a kárpátaljai rászorulók számára. A karitász perselybe is várunk adományokat, melyeket az országos karitászon keresztül küldjük el a Magyarországra menekültek megsegítésére. A legkönnyebben és leghatékonyabban a pénzadományokat lehet felhasználni.
  • 4 033