Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2022.jan.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete január 12-én tartotta havi ülését. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Ökumenikus imahét Az Ökumenikus imahét keretében jan. 18-án, kedden, az esti 6 órás szentmise után 18.30-kor ökumenikus imádság és prédikáció lesz templomunkban a torbágyi református gyülekezethez tartozó testvéreinkkel együtt, melyet agapé és kötetlen beszélgetés követ a plébánia pincében.
  2. A püspöki szinódus előkészítése Várjuk közösségeink, híveink gondolatait, javaslatait a püspöki szinódus előkészítésével kapcsolatban e-mailben vagy lapon.
  3. A karácsonyi ünnepkör lezárása A karácsonyi ünnepkört febr. 2-án, szerdán, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén 18 órakor szentmisével zárjuk.
  4. A templomtoronyba telepítendő mobil bázisállomás kérdésköre Az egyházközség az egyházmegye és a Püspöki Konferencia támogatásával ajánlatot kapott a templomtoronyban már működő mobiltelefon bázisállomás mellé egy újabb telepítésére. Az üzemeltető bérleti díjat fizet. A korábban felvetett aggályokra megnyugtató válaszokat kaptunk, a szerződés megkötését a képviselő-testület megszavazta.
  5. Terület kisajátítás a torbágyi római katolikus temető területén az M1-es autópálya bővítése miatt Az M1-es autópálya bővítése miatt az egyházközség tulajdonában levő temetői területből 505 m2-t kisajátítanak. Próbálunk kedvező kártalanítási összeget elérni. A képviselő-testület elfogadta azt az elvi javaslatot, hogy a kártalanítási összegből további területet vásároljunk meg a temető területének szükséges bővítésére.
  6. Plébánia hátsó kertrendezés, fásítás A plébániakertben levő fák elöregedtek, egy részük veszélyt jelent, illetve szennyezik a szomszédos és a saját kertet. A képviselő-testület egy radikális, valamint egy veszélyelhárító megoldást tárgyalt. Döntést további szakvélemények, illetve a költségek pontos felmérése után hoz.
  • 4 035