Torbágyi Hírek 2022.01.09. Urunk megkeresztelkedése

jan. 10. kedd 18.oo – szentmise
jan. 15. szombat 18.oo – szentmise
jan. 16. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Ma átadhatjuk adományainkat kárpátaljai testvéreink javára.
  • Lelkipásztori munkatársaink vállalták, hogy kérés esetén elvégzik a vízkereszt után szokásos házszenteléseket, jelentkezni a sekrestyében lehet név, cím, telefonszám megadásával. A házszentelés családi körben a családfő vezetésével is elvégezhető, amelyhez a sekrestyében rövid imaszöveget és szenteltvizet tudunk adni, a teljes szöveg alább olvasható, ill. a kijáratoktól elvihető.
  • Kedd este fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló beszélgetésünket a plébánián. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Pénteken, jan. 14-én délután ¾ 6-kor a lelki adoptálás imacsoport első találkozása lesz a templomban. Az egyórás közös imádságra szeretettel hívjuk azokat is, akik nem tettek ígéretet december elején egy gyermekima általi védelmére, de szeretnének gyermekeik, családtagjaik, rokonaik, és saját életük megtisztulásáért és megtéréséért imádkozni.
  • A korábban hirdetett szinódusi kérdéseket kinyomtatva haza lehet vinni a kijáratoktól a gyűjtőládák tetejéről, és kérjük jan. 31-ig kitöltve visszadobni a lapot. Bátorítunk mindenkit, vegyünk részt közösen az egyház életének, küldetésének alakításában! Egyénileg, családosan, vagy közösségeinkkel együtt imádságban elmélkedjük át, vitassuk meg a kérdéseket és a gyűjtődobozokba vagy a torbagy@gmail.com e-mail címre küldjük el gondolatainkat, feltüntetve vagy a nevünket, vagy, hogy milyen és mekkora közösség nevében írtunk! Így a javaslatok arányosan esnek latba, amikor továbbjuttatjuk a következő egyházmegyei fórumra. Mindenki együttműködését előre is köszönjük!
  • Jövő vasárnappal kezdődik, jan. 16-23. között tart az ökumenikus imahét. Az országos ünnepi nyitó istentiszteletet 16-án, vasárnap 18 órakor tartják a Deák téri evangélikus templomban, szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros. Az imahét anyagát a Közel-Keleti Egyházak Tanácsa állította össze, mottója: „Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt”. Ennek szellemében imádkozzunk ezekben a napokban a keresztények egységéért!

 

  • 4 035