Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2021.dec.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2021. dec. 8-án tartotta havi ülését. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Adventi-karácsonyi programok, ezzel kapcsolatos feladatok

A Pászti Miklós Vegyes Kórus 2021. dec. 19-én 17 órakor karácsonyi hangversenyt ad templomunkban. Dec. 24-én 15 órakor a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola tanulói pásztorjátékot adnak elő. Dec. 31-én 18 órakor lesz a szokásos év végi hálaadó szentmise. A képviselő-testület áttekintette a fenti rendezvényekkel kapcsolatos feladatokat.

  1. Plébániapince, mint közösségi tér berendezése és házirendje

A közösségi tér berendezésére megérkeztek a kávézó asztalok, a nagyterem számára rendelt összecsukható asztalokat hamarosan szállítják, és elkészül a belső bejárati ajtó is. A közösségi teremben lehetőség lesz kávézás – teázás melletti beszélgetésekre.  Elkészült a közösségi terem házirendje is.

  1. A Ferenc pápa által kezdeményezett püspöki szinódussal kapcsolatos teendők

Ferenc pápa 2023-ra püspöki szinódust hirdetett meg, melynek előkészítésébe a helyi egyházakat, közösségeket be szeretné vonni. Az együtt gondolkodás során a következő kérdésekre keresünk választ:

Mit akar a Szentlélek egyházunkban és egyházunkkal?

Miben kell megújulnia egyházunknak?

Mit kell megtartani, mit kell megváltoztatni, vagy elhagyni?

Az egyéni, közösségi véleményeket 2022. január 31-ig várjuk a szinodus.torbagy@gmail.com e-mail címre, vagy a szórólapot kitöltve a templomban elhelyezett gyűjtődobozokba helyezve.

  • 4 029