Torbágyi Hírek 2021.12.05. Advent 2. vasárnapja

dec. 6. hétfő   6.oo – rorate mise
dec. 7. kedd 18.oo – szentmise
dec. 9. csütörtök   6.oo – rorate mise
dec. 11. szombat 18.oo – szentmise
dec. 12. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Hirdetjük, hogy ma (vasárnap) a gyerekmise után a Mikulás a plébánia pincéjében lévő új közösségi térben várja a gyermekeket.
  • Elsővasárnap van, délután 3 órakor is tartunk szentségimádást a templomban.
  • Az adventi időszakban hétfő és csütörtök reggelente 6 órakor rorate misét tartunk.
  • Hétfő este fél 7-től fél 8-ig együtt imádkozunk az Oltáriszentség előtt közösségünk Szentlélekben való megújulásáért a templomban. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Szerdán, dec. 8-án Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepnapja lesz, amelyről a jövő vasárnapi szentmisében emlékezünk meg.
  • Testvéreink figyelmébe ajánljuk advent idején is a szentgyónási lehetőséget a szokott időben, a szombati szentmisék előtt ½ 6-tól.
  • Jövő szombaton és vasárnap átadhatjuk kárpátaljai testvéreink megsegítésére szánt adományainkat.
  • Az ajtóknál lévő gyűjtőládákba a karácsonyi virágdíszre szánt adományunkat dobhatjuk.
  • Angyalbatyu adományunkat rászoruló gyermekek javára továbbra is leadhatjuk itt a templomban és a Czuczor iskolában. A cipősdoboz tartalmáról alább, ill. a kijáratoknál lévő plakáton olvashatunk részleteket.
  • A karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtés jövő vasárnapig tart a templomban. A karitász perselybe is dobhatunk pénzadományt erre a célra, vagy az Ohmüllner Márton Alapítvány számlájára utalhatunk “Karitász” megjelöléssel. Örülünk minden támogatásnak!
  • Jövő vasárnap, a szeplőtelen fogantatás ünnepén, a reggeli szentmisén tesznek ünnepélyes fogadalmat az induló lelki adoptálás imacsoport Elköteleződésük szerint otthoni imádsággal védelmeznek egy veszélyeztetett magzatot, akiről csak Isten és az  édesanya tud. Részletek alább olvashatók. Aki szeretne az imacsoporthoz csatlakozni, az ajtóknál lévő lapon jelentkezhet, vagy írhat  a lelkiadoptalastorbagy@gmail.com email címre! További információért Wittmann Andreát lehet keresni: 06204997349 wittmann68@gmail.com.
  • A Czuczor iskolába részmunkaidős takarítót keresnek. Bármilyen korosztály jelentkezését várják. Rövid önéletrajz küldhető a gazdasagi@czuczoriskola.hue-mail címre.
  • A sekrestye előtti asztalról naptár, keresztény tartalmú gyermekkönyv vásárolható. Az Új Ember falinaptár ingyen vihető.
  • Köszönjük, hogy felső légúti betegség tüneteivel online misén vesz részt, aki érintett!

December 8. Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe

Ma, kilenc hónappal Mária születésnapja előtt ünnepeljük az ő szeplőtelen fogantatását. Keleten, egyes helyeken már a 10. és a 12. sz. között megemlékeztek róla. Nyugaton először Canterburyi Szent Anzelm vezette be az ünnepet egyházmegyéje számára. 1854-ben a szeplőtelen fogantatás tanát dogmává nyilvánították.

A szeplőtelen fogantatásnak semmi köze Jézus megtestesüléséhez, ahhoz a pillanathoz, amikor a mennyei Atya akaratából és a Szentlélek közreműködésének köszönhetően Jézus megfogant Mária méhében. Mária szeplőtelen fogantatása időben jóval korábbi esemény, amely Szűz Mária születése előtt kilenc hónappal történt. Könnyen kiszámíthatjuk, hogy az ünneptől, azaz december 8-tól számítva éppen kilenc hónap múlva, szeptember 8-án lesz Mária születésének ünnepe, amit Kisboldogasszony napjának nevezünk a magyar hagyomány szerint. A szeplőtelen fogantatás azt jelenti, hogy Mária életének első pillanatától, azaz fogantatásától kezdve mentes volt a bűntől. Értelemszerűen nem az ő érdemének kell ezt tekintenünk, hanem a mindenható Isten kegyelmének, aki fogantatásától kezdve megóvta őt az áteredő bűn következményétől. Illő volt ugyanis, hogy Isten Fiának anyja egészen tiszta legyen, mert Isten szentségéhez nem illik a bűn. Mária tehát bűn nélküli asszonyként várta gyermeke, Jézus születését. Mi is készüljünk az Úrral való találkozásra azzal, hogy a szentgyónásban Isten kegyelmének és irgalmának köszönhetően megszabadulunk bűneinktől.

A lelki adoptálás a megfogant élet – Isten ajándékának – a védelme. 9 hónapig tartó imádságos elköteleződés egy édesanyja méhében növekedő és abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. Egy tized rózsafüzér és egy külön ima elmondásával  védelmet kérünk Istentől a gyermek életéért, és szüleiért. Ezt a gyermeket csak Isten ismeri, így mi csak lelki szüleivé válhatunk ezen adoptálás által.  Lelki adoptáló bárki lehet, idős és fiatal, férfi és nő, akár gyermek is szülei felügyeletével és kísérésében. A fogadalomtétel után induló heti imacsoport  lehetőséget ad  a találkozásra, a közös imádságra, és az imádság által megélt élményeink megosztására. Az imacsoportban való részvétel nem feltétele a lelki adoptálásnak, de mindenképpen  megerősítő és megtartó erejű hátteret ad, és a közös imádság által hihetetlen védelmet nyújt az anyaméhben növekedő kisbabáknak. Advent 3. vasárnapján lesz az ünnepélyes ígérettétel  mindazokkal, akik szeretnének védelmezni egy veszélyeztetett magzatot.

HOGYAN KÉSZÍTS ANGYALBATYUT?

  1. Válogass össze jó állapotban lévő játékokat, apró ajándéktárgyakat, édességet, pipere holmikat!
    2.Tehetsz bele személyes üzenetet, jókívánságot, képeslapot vagy rajzot is.
  2. Keress egy dobozt, amibe ezek beleférnek. (Ha nincs dobozod, hozd el zacskóban a gyűjtőpontra, és mi bedobozoljuk!)
    4.Írd rá a dobozra, hány éves fiú vagy lány számára készítetted!
    5. Hozd el az egyik gyűjtőpontra!

Kérjük, ne tegyél a dobozba törékeny, folyékony vagy romlandó ajándékot! (Ezek tönkre tehetik meglepetésed!)

Adhatsz angyalbatyut online adományozással is www.karitasz.hu, vagy segíthetsz a 1356-os adományvonal hívásával! Hívásonként 500.- Ft-tal támogatod a gyűjtést! Legyen ünnep a karácsony még több gyermeknek!

  • 4 029