Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2021.okt.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete október 20-án tartotta havi ülését. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Liturgikus események a közeljövőben

Mindenszentek főünnepén és halottak napján a templomban lesz szentmise, temetői szertartást nem tervezünk. A tervezett adventi lelkigyakorlat/lelki nap szervezése folyamatban. Adventben hétfőn és csütörtökön reggel 6 órakor lesznek rorate szentmisék. A Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola tanulói fognak december 24-én pásztorjátékot bemutatni.

  1. Plébániai programok

Október 24-én a plébánia pince közösségi termében előadás lesz arról, hogy IV. Károly, az utolsó magyar király 100 évvel ezelőtt tábori szentmisén vett részt a torbágyi vasútállomáson. Október 30-ára ingyenes moldvai táncház szerveződik. November 6-án alsó tagozatos gyermekek részére kirándulást szervezünk. A részletekről tájékoztatást adunk a hirdetésben, illetve a honlapon.

  1. A plébániai helyiségek foglalásának nyilvántartása

Örvendetesen nő a közösségi programok száma a plébánián. Az esetleges ütközések miatt szükséges, hogy eseménynaptárt vezessünk a rendszeres, és az eseti programokról. Rögzítjük a rendezvény időpontját, a szervező nevét, mely helyiséget veszik igénybe. Az igénybe vett helyiségek takarítása, rendbe rakása a szervező feladata. A nyilvántartást Wittmann Andrea vezeti.

  1. A plébánia közösségi életének szervezése

Közösségi feladatok végzésére kb.20 ember jelentkezett, néhány program már működik, több a közeljövőben elindul, illetve szerveződik.

  1. Pince munkálatok, beszerzések

Asztalost keresünk a vasajtó mögötti fa bejárati ajtó elkészítésére. A közösségi tér berendezésére bútorokat szerzünk be.

  1. Faültetés a plébániakertben

A Biatorbágyi Tájvédő Kör ajánlatát elfogadva lehetőség nyílik fák ültetésére a plébániakertben.

  1. A templomi kivetítő rendszer működése

A templomi kivetítő rendszer zavartalan működéséhez új laptop beszerzése szükséges.

  1. Elektromos orgona-zongora beszerzése

Kedvező áron sikerült megrendelni egy minőségi (Roland FP 30) típusú elektromos hangszert.

  1. Kisajátítás a temető területén

Az M1 autópálya bővítése kapcsán az egyházközségi tulajdonban levő temető területén kisajátítást terveznek. Szakértő bevonásával szeretnénk a legkedvezőbb kisajátítási összeget elérni.

  • 4 033