Torbágyi Hírek 2021.10.24. Évközi 30. vasárnap Október harmadik vasárnapja – Missziós Vasárnap

 

A világmisszió megünneplését 1926-ban vezették be.

A Hitterjesztés Művének kezdeményezésére október lett

a világmisszió hónapja, a hónap harmadik vasárnapja pedig

II. János Pál pápa rendeletére a világmisszió vasárnapja.

 

okt. 26. kedd 18.oo – szentmise
okt. 30. szombat 18.oo – szentmise
okt. 31. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Ma országos gyűjtést tartunk a missziók javára. Kérjük testvéreink nagylelkű támogatását, gondoljunk a missziókban szolgálatot teljesítő papokra, szerzetesekre és világi személyekre, amikor perselypénzt adunk a szentmise végén!
  • Most vasárnap a reggeli szentmise után hallhatjuk Dr. Lehel István és Talabér Ágnes előadását a 100 éves évfordulóról, utolsó magyar királyunk, Boldog IV. Károly torbágyon hallgatott szentmiséjével kapcsolatban. Szeretettel várunk mindenkit plébániánk pincéjébe!
  • Hétfő este fél 7-től fél 8-ig együtt imádkozunk az Oltáriszentség előtt közösségünk Szentlélekben való megújulásáért a templomban. Várunk mindenkit szeretettel!
  • Csütörtök délelőtt 10 órától az idősek Szent Klára közösségének találkozója lesz a plébánián.
  • A Bodajkra szervezett zarándoklatunk most szombaton lezajlott. A jövő szombati makkosmáriai zarándoklatra buszt nem szervezünk, jelentkezők hiányában. Az Etyekről induló gyalogos zarándokokhoz Biatorbágy Fő terén fél 10 körül csatlakozhatunk.
  • Mindenszentek ünnepe nov. 1-jén, hétfőn munkaszüneti nap lesz, szentmisét reggel ¾ 9-kor mutatunk be. Mindenszentek parancsolt ünnep, a katolikus híveknek kötelező szentmisén részt venniük.
  • Halottak napján, nov. 2-án kedden, este 6 órakor lesz szentmise. A temetőben imádságot nem tartunk, javasoljuk a szentmisén való részvételt.

Halottak napjához kapcsolódóan teljes búcsút nyerhetünk, melyet a tisztítóhelyen szenvedő lelkek javára fordíthatunk, ha nov. 1-8. közötti napokon áhítatos lélekkel temetőt látogatunk, és imádkozunk a halottakért. Szintén teljes búcsút nyerhetünk, ha halottak napját megelőző nap delétől a halottak napját követő éjfélig meglátogatunk egy templomot vagy nyilvános kápolnát és a látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet imádkozunk a pápa szándékára. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnap is. Mindegyik búcsú elnyerésének a feltétele, hogy szentgyónást végezzünk és szentáldozáshoz járuljunk.            

  • Nov. 6-án, szombat délelőtt szeretettel várjuk az alsó tagozatos gyerekeket számháborúval egybekötött kirándulásra és palacsintázásra, eső esetén is. A szervezők, Ther Pali és Lehel Kriszti további részletekkel később jelentkeznek.
  • Ugyancsak nov. 6-án, az esti mise után Zsuffa Tünde írónő tanúságtételét hallhatjuk a templomban. Ő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófelelőse volt, beszélni fog életről-halálról, küzdelmekről, hitről és a kongresszusról.
  • Hirdettünk három MÉCS közösségi programot, melyekből az első – az egyedülállóknak, társkeresőknek szóló – ezen a hétvégén zajlik. Fiatal pároknak november 5-7-ig, házasoknak pedig november 19-21-ig lehet részt venni a péntektől vasárnapig tartó alkalmakon a budatétényi verbita lelkigyakorlatos házban. Akit érdekelnek a részletek, vagy a MÉCS közösség működése, olvashat a neten https://mecshonlap.hu/mecs-napok/aktualis/, vagy keresheti Buzásy Györgyöt 30/9342108.
  • Köszönjük Testvéreink gondosságát, akik a 2021. évi egyházfenntartási hozzájárulásukat már befizették, egyúttal emlékeztetjük azokat, akik ezzel elmaradtak. A hozzájárulás befizetését név szerint nyilvántartjuk, mértéke a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ajánlása szerint a család összjövedelmének 1 %-a. Postai csekket a bejáratoktól lehet vinni, vagy utalás is indítható, akkor mindenképpen adjuk meg a közleményben nevünket, címünket. A plébánia bankszámlaszáma a csekken, a Torbágyi Hírekben és templomunk honlapján is megtalálható.
  • A vasárnapi agapé szolgálat újraindításához várunk még jelentkezőket.
  • Felajánlás érkezett egy jó állapotú gáztűzhely-villanysütőről. Érdeklődni a karitász vezetőjénél, Lehel Ildikónál lehet. 06 30 7496394
  • Jövő vasárnapra virradóra óra visszaállítás lesz.
  • 4 034