Torbágyi Hírek 2021.10.17. Évközi 29. vasárnap

okt. 19. kedd 18.oo – szentmise
okt. 23. szombat 18.oo – szentmise
okt. 24. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Kedd este fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló beszélgetésünket a plébánián felnőtt hittan csoportunkban. Várjuk testvéreinket, akik tanulnának még hitünkről.
  • A vasárnapi agapé szolgálat újraindításához várunk még jelentkezőket.
  • Jövő szombaton a Bodajkra szervezett zarándoklatunkon vehetünk részt. A már korábban is hirdetett program részletei alább olvashatók.
  • Jövő vasárnap a reggeli szentmise után hallhatjuk Dr. Lehel István világi lelkipásztori munkatárs és Talabér Ágnes testvérünk előadását egy kerek évfordulóról. 100 évvel ezelőtt utolsó magyar királyunk, Boldog IV. Károly a régi torbágyi vasútállomáson hallgatott szentmisét, amelyet Tornyai Ferenc plébános mutatott be, és amelyen az egyházközség tagjai is részt vettek. A közös megemlékezésre szeretettel várunk mindenkit plébániánk pincéjébe, új közösségi terünkbe!
  • 30-án a makkosmáriai Fogolykiváltó Boldogasszony Kegytemplom látogatására szervezett zarándoklatba kapcsolódhatunk be. Részletek szintén lejjebb találhatók.
  • A MÉCS közösség által szervezett, három különböző célcsoportnak szóló programot hirdetünk:

– egyedülállóknak, társkeresőknek október 22-24-ig,

– fiatal pároknak november 5-7-ig,

– házasoknak pedig november 19-21-ig,

péntektől vasárnapig tartó alkalmakat, amelyek Budatétényben, a verbita lelkigyakorlatos házban kerülnek megrendezésre.

Akit érdekelnek ezek a hétvégi MÉCS napok vagy a közösség működése, további részleteket találhat neten https://mecshonlap.hu/mecs-napok/aktualis/, és keresheti bizalommal Buzásy Györgyöt a 30/9342108 telefonszámon.

  • Két novemberi eseményről adunk előre hírt:
  • Szeretettel várunk minden alsó tagozatos gyermeket nov. 6-án, szombaton 9 órától számháborúval egybekötött kirándulásra és palacsintázásra – eső esetén is. További részletekkel később szolgálunk. Szervezők: Ther Pali és Lehel Kriszti
  • Ugyancsak nov. 6-án, az esti mise után Zsuffa Tünde írónő tanúságtételét hallhatjuk a templomban. Ő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófelelőse volt, beszélni fog életről-halálról, küzdelmekről, hitről és a kongresszusról.

       Októberi ingyenes zarándoklataink részletei:

Okt. 23. szombat – Bodajk – „Anyai palástod fordítsd oltalmunkra”

A közelmúltban felújított Bodajki Segítő Szűz Mária Kegyhelyre szervezünk buszos zarándoklatot plébániánk minden korosztálya számára. Gyülekező 7.30 – 7.45 között a torbágyi plébánia előtti parkolóban. 9 óra körül érkezünk Bodajkra, ahol Mária-litánián veszünk részt. Megtekintjük a felújított templomot és zarándokudvart, a kiállítást, valamint mesélnek nekünk a hely történetéről is. 11.30-kor szentmisén veszünk részt, majd a közeli kálváriadombon keresztutat járunk. Reméljük, marad idő egy rövid sétára. Étkezés hátizsákból, hazaindulás 14 órakor. Várjuk a jelentkezéseket a sekrestyében!

Okt. 30. szombat – Makkosmária – “A családok felelős férfi tagjaiért”

Az etyeki plébánia által évenként szervezett gyalogos zarándoklatba kapcsolódhatunk be a makkosmáriai Fogolykiváltó Boldogasszony Kegytemplom látogatására. Idén Szent József-év van, ezért felajánlhatjuk az utat családjaink felelős férfi tagjaiért.

A zarándoklat Etyekről 7 órakor indul, Biatorbágy Fő terén csatlakozhatunk 9.30 körül. Kb. 15 órára érkezünk Makkosmáriára, ahol szentmisével zárul az út. Lehetőség van arra, hogy buszt szervezzünk, ezért kérjük, aki ezt szeretné igénybe venni, jelezze! Az autóbusz Biatorbágyról át tudná szállítani Budakeszire azokat az idősebb testvéreket, ill. kisgyermekes családokat, akik szívesen részt vennének a szentmisén, de a gyaloglást nem tudják vállalni. Rövid séta ekkor is szükséges, mert Budakeszin gyalog kell felmenni a makkosmáriai templomhoz, ami kb. 15-20 perces gyaloglás az erdőben.

Elérhetőségek kérdés esetén:

Bodnár Angelika 70/334 6184 (15 óra után), bodnarangelika1@gmail.com

Dori Gabriella 30/646 6261, hdorigabi@gmail.com

 

 

  • 4 034