Torbágyi Hírek 2021.10.10. Évközi 28. vasárnap

okt. 12. kedd 18.oo – szentmise
okt. 16. szombat 18.oo – szentmise
okt. 17. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Ma átadhatjuk adományainkat kárpátaljai testvéreink javára.
  • Hétfő este fél 7-től egy órára az Oltáriszentség elé hívunk szeretettel mindenkit, hogy együtt imádkozzunk közösségünk valamennyi tagjáért, hogy Isten szerető közege lehessünk együtt, megújulásra, növekedésre képesen!
  • Vasárnaponként szeretnénk újraindítani a mise előtti és utáni agapét. Három testvérünket egy időben szólított meg a Szentlélek, de ők kevesek ahhoz, hogy az agapék mindenki örömére létrejöhessenek. Bátorítunk másokat is,csatlakozzunk hozzájuk!  Akit a kérés most megszólított,  jelezheti mise után a sekrestyében, vagy kedden, okt. 12-én este fél 7-kor  a plébánián, amikor rövid megbeszélést tartunk a szolgálattal kapcsolatban. Kérjük az Urat, adjon a szívünkbe vágyat és erőt!
  • Idén fontos esemény kerek évfordulójáról emlékezünk. Éppen 100 évvel ezelőtt hallgatott utolsó magyar királyunk, Boldog IV. Károly a régi torbágyi vasútállomáson szentmisét, amelyet Tornyai Ferenc egykori plébános mutatott be, és amelyen az egyházközség tagjai is részt vettek. Az évforduló alkalmából okt. 24-én, vasárnap közös megemlékezésre hívjuk a Testvéreket, Dr. Lehel István világi lelkipásztori munkatárs és Talabér Ágnes testvérünk tart előadást a reggeli szentmise után plébániánk új közösségi terében, a pincében. Szeretettel várunk mindenkit!
  • Ismét hirdetjük, hogy október második felére két zarándoklatot is szervez egyházközségünk, mindkét zarándoklat ingyenes.

Okt. 23-án, szombaton, buszos zarándoklaton vehet részt minden korosztály. A közelmúltban felújított Bodajki Segítő Szűz Mária Kegyhelyre utazunk. Reggel 8-kor indulunk, 3 óra körül érkezünk haza. Részleteket lejjebb olvashatunk.

Okt. 30-án az etyeki plébánia által évenként szervezett gyalogos zarándoklatba kapcsolódhatunk be a makkosmáriai Fogolykiváltó Boldogasszony Kegytemplom látogatására. Szt. József-év van, felajánlhatjuk ezt az utat családjaink felelős férfi tagjaiért. Lehetőségünk nyílt, hogy ide is buszt szervezzünk, ami Biatorbágyról át tudná szállítani Budakeszire azokat az idősebb testvéreket, ill. kisgyermekes családokat, akik szívesen részt vennének a szentmisén, de a gyaloglást nem tudják vállalni. Aki igénybe szeretné venni az autóbuszt, kérjük, jelezze a sekrestyében!

  • Előre hirdetünk novemberre két programot:

Szeretettel várunk minden alsó tagozatos gyermeket nov. 6-án, szombaton 9 órától számháborúval egybekötött kirándulásra és palacsintázásra – eső esetén is. További részletekkel a következő hetekben szolgálunk. Szervezők: Ther Pali és Lehel Kriszti

  • Ugyancsak nov. 6-án, az esti mise után Zsuffa Tünde írónő tanúságtételét hallhatjuk a templomban. Ő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófelelőse volt, beszélni fog életről-halálról, küzdelmekről, hitről és a kongresszusról.                                                                     

Októberi zarándoklataink részletei:

Okt. 23. szombat – Bodajk – „Anyai palástod fordítsd oltalmunkra”

A közelmúltban felújított Bodajki Segítő Szűz Mária Kegyhelyre szervezünk buszos zarándoklatot plébániánk minden korosztálya számára. Gyülekező 7.30 – 7.45 között a torbágyi plébánia előtti parkolóban. 9 óra körül érkezünk Bodajkra, ahol Mária-litánián veszünk részt. Megtekintjük a felújított templomot és zarándokudvart, a kiállítást, valamint mesélnek nekünk a hely történetéről is. 11.30-kor szentmisén veszünk részt, majd a közeli kálváriadombon keresztutat járunk. Reméljük, marad idő egy rövid sétára. Étkezés hátizsákból, hazaindulás 14 órakor. Várjuk a jelentkezéseket a sekrestyében!

Okt. 30. szombat – Makkosmária – “A családok felelős férfi tagjaiért”

Az etyeki plébánia által évenként szervezett gyalogos zarándoklatba kapcsolódhatunk be a makkosmáriai Fogolykiváltó Boldogasszony Kegytemplom látogatására. Idén Szent József-év van, ezért felajánlhatjuk az utat családjaink felelős férfi tagjaiért.

A zarándoklat Etyekről 7 órakor indul, Biatorbágy Fő terén csatlakozhatunk 9.30 körül. Kb. 15 órára érkezünk Makkosmáriára, ahol szentmisével zárul az út. Lehetőség van arra, hogy buszt szervezzünk, ezért kérjük, aki ezt szeretné igénybe venni, jelezze! Az autóbusz Biatorbágyról át tudná szállítani Budakeszire azokat az idősebb testvéreket, ill. kisgyermekes családokat, akik szívesen részt vennének a szentmisén, de a gyaloglást nem tudják vállalni. Rövid séta ekkor is szükséges, mert Budakeszin gyalog kell felmenni a makkosmáriai templomhoz, ami kb. 15-20 perces gyaloglás az erdőben.

További elérhetőségek kérdés esetén:

Bodnár Angelika 70/334 6184 (15 óra után), bodnarangelika1@gmail.com

Dori Gabriella 30/646 6261, hdorigabi@gmail.com

  • 4 035