Torbágyi Hírek 2021.09.26. Évközi 26. vasárnap Szentírás vasárnapja

szept. 28. kedd 18.oo – szentmise
    okt. 1. elsőpéntek 18.oo – szentmise
    okt. 2. elsőszombat 18.oo – szentmise
    okt. 3. elsővasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Hétfő este fél 7-től fél 8-ig együtt imádkozunk az Oltáriszentség előtt közösségünk Szentlélekben való megújulásáért a templomban. Várunk mindenkit szeretettel!
  • Örömmel hirdetjük, hogy a korábban született testvéreink újra találkoznak a hónap utolsó csütörtökein. Most 30-án délelőtt 10 órától a Szent Klára közösség ismét együtt lehet a plébánián.
  • Minden csütörtök délelőtt pedig 10-12-ig a kisgyermekes édesanyák összejövetelére várják az érdeklődőket.
  • Elsőpénteken Németh László atya szentgyónási lehetőséget biztosít templomunkban az esti szentmise előtt és után. A szeretetlelke.hu oldalon előre jelentkezhetünk szándékunkkal. A szentmisében Jézus Szíve kegyelmeit kérjük, majd litániát mondunk. A hajnali 1 óráig tartó elsőpénteki lelki program és virrasztás részletei a szeretetlelke.hu oldalon és alább megtekinthetők.
  • Elsőszombaton imádkozzunk Szűz Mária közbenjárását kérve a világ békéjéért!
  • Jövő vasárnap, okt. 3-án, 24 gyermek veszi magához először az Úr Jézust. Az elsőáldozásra a reggeli szentmise keretében kerül sor. Imádkozzunk értük és családjaikért!
  • Jövő héten elsővasárnap lesz, délután 3 órakor is tartunk szentségimádást a templomban.
  • A templom és a plébánia rendben tartásához számítunk azok közreműködésére, akik eddig nem vettek részt a közös feladatokban. A közös munka erősíti a közösséget is. Várjuk a jelentkezéseket, minél többen vagyunk, annál kevesebb jut egy-egy személyre, családra!

Szentírás vasárnapja A katolikus egyházban szeptember utolsó vasárnapja sajátos ünnep. Ezen a napon a hívek közössége fokozott figyelemmel és tisztelettel fordul a Biblia felé, ünnepli azt a tényt, hogy a zsidóság nagyjai írásba foglalták történelmüket és a próféták jövendöléseit, az apostolok és evangélisták pedig Jézus történetét, tanítását, az ősegyház igehirdetését.

Ez az ünnep újkeletű a katolikus egyházban. A II. Vatikáni Zsinat alkalmával történt először, hogy a világ püspökei a Szent Péter-bazilikában a főhelyre tették, és a tanácskozások középpontjába állították a Bibliát. Az 1962 és 1965 között tartott zsinaton a főpapok testülete messzemenően új szellemű határozatot fogadott el a Bibliáról (Dei Verbum), amely többek között arra szólítja fel a katolikusokat, hogy rendszeresen olvassák a Szentírást.

A szentírásvasárnap megtartását a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az elsők között rendelte el. Kezdetben nagyböjt egyik vasárnapján ünnepelték, később azonban áthelyezték szeptember utolsó vasárnapjára, tekintettel arra, hogy szeptember 30-án ünnepli az Egyház a nagy bibliafordító, Szent Jeromos ünnepét.

Ezen a napon a katolikus közösségek a templomokban kiemelt helyre teszik a Szentírást, és hálát adnak Istennek azért, hogy a Bibliát a kezükbe kapták, mert ebből megismerhetik a Teremtő elképzeléseit és akaratát, a helyes erkölcsi értékeket és alapelveket, eligazítást, és erőt meríthetnek belőle életük egész folyamán, és bizonyosságot arról, hogy az ember boldog öröklétre kapott meghívást.

Elsőpéntek – október 1.

16:30 – 17:45 és

18:45 – 19:30 – gyóntatás – Németh László atya – jelentkezés a szeretetlelke.hu oldalon

18:00 – 19:00 – szentmise, litánia

19:00 – 19:30 – buzdítás, tanítás, tanúságtétel

19:30 – 20:00 – dicsőítő szentségimádás, hálaadás, imádás

20:00 – 22:00 – közbenjáró imaszolgálat

22:00 – 23:00 – Szentlélek vezetésének szívbéli megosztása – egyéni és csoportos megosztás lehetősége létszámtól függően, előzetes és helyszínen történő jelentkezés szerint. Milyen gondolatot, érzést, szándékot adott az Úr a szívembe?

22:00-01:00 – éjszakai szentségimádás

A szeretetlelke.hu oldalon olvashatók a részletek.

  • 4 034