Torbágyi Hírek 2020.03.08. Nagyböjt 2. vasárnapja

márc. 10. kedd 18.oo – szentmise
márc. 13. péntek 18.oo – keresztút
márc. 14. szombat 18.oo – szentmise
márc. 15. vasárnap  8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Ma átadhatjuk adományainkat kárpátaljai testvéreink javára.
  • Kedd este fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló beszélgetésünket a plébánián. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Nagyböjt péntekjein este 6 órakor keresztúti ájtatosságot tartunk, most pénteken közösségünk szkólája fogja vezetni a keresztutat.
  • Szombatonként este fél 6-tól gyóntatás van templomunkban, igyekezzünk minél előbb elvégezni nagyböjti szentgyónásunkat!
  • Március 15. vasárnap és 22. vasárnap között a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtéssel helyi rászorulókat segíthetünk. A régi hagyomány szerint hozzuk el a böjtöléssel megtakarított javakat a templomba! Tartós élelmiszerféléket, konzerveket várunk. Adományainkat a karitász munkatársai húsvét előtt szétosztják a rászorulóknak.
  • A múlt héten hirdetett pálos rendtörténeti vándorkiállításra várjuk további segítő résztvevők jelentkezését. A busz márc. 23-26. között tartózkodik Biatorbágyon. Feliratkozni a sekrestyében található táblázaton lehet.
  • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia csütörtökön bejelentett rendelkezése értelmében a COVID-19-járvány Magyarországra való betörése után a következő óvintézkedéseket léptetjük életbe a megelőzés érdekében: a szentmiséken a kézfogást elhagyjuk, a nyelvre áldoztatás helyett a kézbe áldoztatást tesszük általánossá, a szenteltvíztartókat kiürítettük, azok használatát mellőzzük. Kérjük a Testvérek szíves megértését!
  • A jelenlegi képviselő-testület megbízatása ebben az évben lejár. A plébánia hívei választják az új testületet az alábbi módon. A következő 4 hétben személyeket jelölhetnek az új képviselő-testületbe. Egyházközségünk létszáma alapján 12 fő a választható tagok létszáma. Az ajánlás szerint a jelöltek száma ennek legalább a kétszerese legyen. Olyan személyek jelölését kérjük, akik előzetesen hozzájárultak jelülésükhöz, és tisztában vannak vele, hogy milyen feladatot vállalnak. A jelölő ívre felírhatjuk a képviselő-testületi tagnak javasolt személy nevét, elérhetőségét, valamint a jelölő személy nevét, elérhetőségét. A jelöltlista kifüggesztve és on-line megtekinthető lesz. A szavazásra az április 18-19-i hétvégén, a szombat esti és a két vasárnapi szentmise után lesz lehetőség.

 

  • 4 035