Torbágyi Hírek 2020.03.01. Nagyböjt 1. vasárnapja

márc. 3. kedd 18.oo – szentmise
márc. 6. elsőpéntek 17.00 – keresztút

18.oo – szentmise

márc. 7. elsőszombat 18.oo – szentmise
márc. 8. vasárnap  8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Elsővasárnap van, délután 3 órakor szentségimádást tartunk a templomban.
  • Hétfőn ismét imádkozunk közösségünk fejlődéséért, este fél 7 – fél 8-ig találkozunk a templomban.
  • A héten elsőcsütörtökön nem tudunk igeliturgiát tartani.
  • Elsőpéntek lesz, ezért a keresztút délután 5-kor kezdődik a karitász csoport vezetésével, utána 6 órakor szentmisében kérjük Jézus Szíve kegyelmeit! Nagyböjt további péntekjein este 6 órakor kezdődnek a keresztúti ájtatosságok, amelyek vezetését az egyházközség közösségei vállalták. Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól hústilalom van, ami nem váltható át önmegtagadásra, imára vagy egyéb jócselekedetre. Ez alól felmentést kapnak a betegek, azok, akik nehéz fizikai munkát végeznek, és akik nem a saját asztalukról étkeznek. A 40 napos böjti idő alatt kerüljük a zajos mulatozást! Minden szombaton este fél 6-tól gyóntatás van templomunkban.
  • Jövő szombaton és vasárnap átadhatjuk kárpátaljai testvéreink megsegítésére szánt adományainkat.
  • A múlt vasárnapi perselypénz gyűjtés országosan a katolikus oktatás támogatására történt. Templomunkban 170.000.-Ft gyűlt össze. Köszönjük mindenki adományát!
  • A polgármester úrtól érkezett felkérést továbbítjuk a Testvérek felé, miszerint pálos rendtörténeti kiállítás indult Pálosan szép az élet elnevezéssel Budapestről. A kiállítás célja, hogy az egyetlen magyar alapítású rend történelmén keresztül bemutassa a szerzetesi élet örömteli mindennapjait. A vándorkiállítás útja során megszólítani kíván mindenkit, aki fogékony nemzetünk múltja iránt. A szervezők márc. 23-26. között Biatorbágyra hozzák a kivételes kiállítást. A busz a Juhász Ferenc Művelődési Központ melletti parkolóban kap helyet. A szervezők kérése, hogy a 4 napos időszakban délelőtt 10 és délután 6 óra között a szükséges személyi jelenlétet, ami min. 1 személy, településünk biztosítsa. Közösségünk tagjaitól is kérnek segítséget a program megvalósulásához. Kérjük, aki segítőként részt venne a tárlaton, iratkozzon fel a sekrestyében!
  • Továbbra is várjuk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkező külföldi vendégek befogadására szálláshelyek felajánlását. Szept. 13-20. közötti éjszakákról van szó. Aki szívesen fogad vendéget, a sekrestyében tudja jelezni.

 

  • 4 029