Torbágyi Hírek 2020.03.15. Nagyböjt 3. vasárnapja

márc. 17. kedd 18.oo – szentmise
márc. 20. péntek 18.oo – keresztút
márc. 21. szombat 18.oo – szentmise
márc. 22. vasárnap  8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

               

Kedves Testvérek!

A templomból nyomtatásban elvihető, korábban kihelyezésre került alább olvasható hírek érvényessége folyamatosan változik a koronavírus terjedésének lassítása érdekében hozott döntések miatt. Kérjük, hívjuk fel egymás figyelmét a változásokra!

Püspöki körlevél szerint a járványveszély ideje alatt nem követ el bűnt, aki óvatosságból vagy felebarátja iránt érzett felelősségből nem vesz részt szentmisén.

Templomzárat Magyarországon még nem rendeltek el, de felelős és körültekintő magatartásra buzdítják a híveket, választhatjuk az online és televíziós miseközvetítéseket. Az idősebb korosztály számára kifejezetten nagy kockázatot jelentenek ezek a beltéri közösségi találkozások, a kisgyermekek pedig nem tudnak elővigyázatosak lenni.

Otthonainkban imádkozva is egy közösséghez tartozunk! A meghirdetett események megvalósulása a járvány helyzetétől függ majd.

A perselyezés a mise végére kerül.

 

  • A koronavírus terjedésének elkerülése érdekében továbbra is betartjuk a múlt héten életbe léptetett intézkedéseket. A szentmiséken a kézfogást és a nyelvre áldoztatást elhagyjuk és kézbe áldoztatunk, a szenteltvíztartók használatát mellőzzük. További rendelkezésig a szentmiséket és az egyéb alkalmakat megtartjuk. Kérjük Testvéreinket, figyeljék elektronikus postaládájukat, a torbagy.hu honlapot vagy a plébánia facebook csoportját! A változásokat a hirdetőtáblára is kifüggesztjük.
  • A Püspöki Konferencia körlevele alapján a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer gyűjtése ma kezdődik és jövő vasárnapig A templomunkban leadott tartós élelmiszerfélékkel a helyi rászorulókat segítjük. Kérjük, hozzuk el a szentmisékre felajánlásainkat! Örülnénk étolaj, cukor, rizs, tészta, kekszféle, csokoládé, édesség, kávé, tea, konzerv adománynak. A torbágyi karitász és a rászorulók nevében hálásan köszönjük!
  • Hétfőn ismét imádkozunk közösségünkért, este fél 7 – fél 8-ig találkozunk a templomban.
  • Nagyböjt péntekjein este 6 órakor keresztúti ájtatosságot tartunk, most pénteken az egyházközség közösségei közül az anyaima csoport vezeti a keresztutat.
  • Ne feledkezzünk meg nagyböjt péntekjein a hústilalomról, a 40 napos böjti időben kerüljük a zajos mulatozást, és igyekezzünk elvégezni húsvéti szentgyónásunkat és szentáldozásunkat! Minden szombaton este fél 6-tól gyóntatás van templomunkban.
  • Március 27-28-29-én, péntek-szombat-vasárnap tartjuk nagyböjti lelkigyakorlatunkat a templomban.
  • 27-én, péntek este a keresztút után ½ 7-től tart elmélkedést Bodor György zugligeti plébános atya, a szentségimádás aznap este 9-11-ig tart. 28-án, szombaton az esti szentmise keretében Dr. Pákozdi István egyetemi lelkész atya, 29-én, vasárnap a reggeli szentmisén Nagy Bálint jezsuita atya mondanak szentbeszédeket.
  • A húsvéti virágdíszítéshez kérjük Testvéreink anyagi segítségét. A hozzájárulásokat a bejáratoknál a gyűjtődobozokba helyezhetjük el. Köszönjük!
  • Múlt héten megkezdtük az ötéves ciklusát záró képviselő-testület megújítására a jelöltállítást. A bejáratoknál található ívekre írhatjuk fel még 3 héten át az általunk javasolt személyek neveit, amennyiben ők is tudnak róla és vállalnák a megbízatást. Egyházközségünk létszámának függvényében az ajánláshoz igazodva kb. 28 fő jelölésére lenne szükség. A jelöltlista kifüggesztve és on-line megtekinthető lesz. A szavazásra az április 18-19-i hétvégén, a szombat esti és a két vasárnapi szentmise után lesz lehetőség.

 

 

  • 4 035