Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2020.febr.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2020. február 12-én tartotta meg havi ülését. A megbeszélésen az alábbi témaköröket tárgyalták meg:

  1. Nagyböjt péntekjein a keresztutakat az egyházközség közösségei vállalták.
  2. Március 27-28-29-én, péntek-szombat-vasárnap este 18 órakor nagyböjti lelkigyakorlat lesz templomunkban. 27-én Bodor György zugligeti plébános atya tart elmélkedést, 28-án Dr. Pákozdi István egyetemi lelkész atya, 29-én Nagy Bálint jezsuita atya tartanak szentmiséket és mondanak szentbeszédeket.
  3. Március 1-től 4 héten át lehet személyeket jelölni az új képviselő-testületbe, április 5-től megtekinthető lesz a jelöltlista. Az április 18-19-i, szombat-vasárnapi szentmisék után tartjuk a képviselő-testületi választást.
  4. Május 23-án, szombaton 16 órakor bérmálkozás lesz templomunkban.
  5. Szeptember 12-én, szombaton tartjuk templomunk búcsúját, mely 10 órakor ünnepi szentmisével kezdődik. Aznapra más rendezvények is szerveződnek, megállapodtunk az egyeztetésben. Vasárnap, szeptember 13-a az Eucharisztikus Kongresszus nyitónapja.
  6. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A képviselő-testület szeretné a támogatott kárpátaljai, és a katolikus testvértelepülések érdeklődői számára családoknál biztosítandó szállás lehetőségeket felmérni.
  7. Egy-egy plébániai közösséget szeretnénk felkérni, hogy közös részvételükkel támogassák a kedd esti szentmiséket.
  8. A hívek visszajelzései alapján a testület kedvezőnek értékelte a vasárnapi szentmisék előtti fogadást, és a szentmisék utáni agapé tapasztalatait.
  9. A plébánia épület pince felújításának második üteme elkészült. A testület megszavazta a felújítás folytatását, hogy mihamarabb használható közösségi térhez jussunk.
  10. A templomi restaurálások folytatása is kívánatos. Az elkészítendő költségvetés biztosította anyagi lehetőségek alapján lehetne majd pályázni a Nemzeti Kulturális Alapnál.
  11. A képviselő-testület áttekintette, és napirenden tartja az egyházi oktatási intézmények helyzetét, fejlesztési lehetőségeit (katolikus óvoda, katolikus középiskola).
  • 4 033