Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2018.dec.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2018. december 12-én tartotta meg havi ülését. A megbeszélésen az alábbi témaköröket tárgyalták meg:

  1. Ökumenikus imahét 2019-ben egyházközségünk a házigazdája a januári ökumenikus imahétnek. Ennek keretében 2019. január 22-én, kedden az esti szentmise után, 18.30-kor közösen szeretnénk imádkozni a keresztények egységéért torbágyi református testvéreinkkel a templomban, melyet a plébánián agapé követ.
  2. Karácsonyi éjféli mise – éjfélkor A hívek kérése alapján szeretnénk megvalósítani, hogy a karácsonyi éjféli mise minden második évben éjfélkor legyen.
  3. Év végi hálaadás December 31-én 18 órakor lesz az év végi hálaadó szentmise, mely után a képviselőtestület elnöke rövid beszámolót tart a 2018-as évről.
  4. Pászti Miklós Vegyes Kórus Karácsonyi hangversenye December 18-án 19 órakor tartja meg a kórus a hagyományos karácsonyi koncertjét templomunkban.
  5. Liturgikus munkacsoport A képviselő-testület liturgikus munkacsoportja vezetését Tombor Krisztián vállalta.
  6. A plébánia fűtése A plébánia épületébe szervezett programok indokolttá teszik az épület megfelelő fűtését. A szükséges műszaki fejlesztéseket megvalósítjuk. Az esetleges többlet költségekre a fedezet rendelkezésre áll.
  7. Plébániakert rendezése A plébánia kertben növő ecetfák problémáját tavasszal kívánjuk rendezni – kertész szakember bevonásával.
  8. Karitász események A karitász által szervezett továbbképzésen 17-en vettek részt. Az idősek Erzsébet napi köszöntése megtörtént. Sikeres volt a karácsonyi tartós élelmiszer gyűjtés. Gyermekeink számára a Mikulás ajándékcsomagokat hozott.
  9. Honlap Honlapunk már működik az új felületen. Az aktuális eseményeket, híreket folyamatosan feltöltjük. A beküldött szöveges és képi anyagokat az adminisztrátor ellenőrzi. Kérjük a közösségek vezetőit, adjanak elérhetőséget, és rövid leírást tevékenységükről a honlap számára!
  10. Biatorbágyi papnövendék anyagi támogatása  A képviselő-testület megszavazta biatorbágyi papnövendékünk rendszeres anyagi támogatását.
  11. Egyebek Az énekes szentmisék énekrendjével kapcsolatos észrevételeket továbbítjuk a kántor úrnak. Átgondoljuk a felkészülést a 2020. évi budapesti Eucharisztikus Kongresszusra. A temetővel kapcsolatos problémákkal (szemét, mobil WC) megkeressük a temetőt üzemeltető Biatorbágy Város Önkormányzatát.
  • 4 027