Torbágyi Hírek 2018.12.16

Torbágyi HíREK 2018. december 16. Advent 3. vasárnapja

 • A rorate szentmisék templomunkban hétfőn és csütörtökön, a biai templomban kedden és pénteken reggel 6 órakor kezdődnek. Szeretettel várjuk az utolsó két rorate misére a gyerekeket is. Ha magatokkal hozzátok a szentmisenaplót, külön pecséteket kaptok. A legszorgalmasabb gyermekek nevei felkerülnek a templomi karácsonyfára. A szülőket kérjük, támogassák a gyerekeket igyekezetükben!

 • Dec. 16-án, most vasárnap délután hallható a Pászti Miklós Vegyes Kórus karácsonyi koncertje. Mindenkit szeretettel várnak 17 órakor a biai Szt. Anna templomban, 19 órakor pedig a torbágyi Szűz Mária Neve templomban. Karácsonyi kórusművek mellett Vivaldi Glóriája csendül fel.
 • Dec. 17-én, hétfőn 17 órakor Székesfehérváron a Prohászka-emléktemplomban Spányi Antal megyés püspök koncelebrált szentmise keretében emlékezik meg Kaszap István halálának 82. évfordulójáról és imádkoznak mielőbbi boldoggá avatásáért. Püspök atya különösen hívja az alkalomra a Prohászka imaszövetség tagjait és a cserkészeket.
 • Szentgyónási lehetőség szombatonként 17.3o-tól a szentmise előtt, illetve egyéni megbeszélés alapján lehetséges. Az allécben szereplő telefonszámokon lehet időpontot egyeztetni.
 • A karácsonyi virágdíszítéshez a bejáratoknál elhelyezett dobozokba várjuk a kedves testvérek adományait.
 • Dec. 24-én a betlehemes pásztorjáték templomunkban du. 3 órakor, a biai templomban 4 órakor kezdődik.
 • A biai Szent Anna templomban is 22.oo órakor kezdődik idén az éjféli mise.
 • Az Ohmüllner Márton Alapítvány pályázatot hirdet a 2019-es évre, a plébánia mellett szerveződő közösségi programok megvalósításának támogatására. A pályázatok beadásának határideje 2019. január 15. Részletek a hirdetőtáblán találhatók.
 • 2019. évi családi naptár és gyerekkönyvek vásárolhatók a sekrestyénél. A bevétel 10%-a a karitász javára folyik be.
 • Összefoglaló a képviselő-testület 2018. november 14-i üléséről..

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2018. november 14-én tartotta meg havi ülését. A megbeszélésen az alábbi
témaköröket tárgyalták meg:

 1. Plébániai – templomi programok naptára: Elkészültek a plébánia épületében és a templomban rendezendő programok bejegyzéséhez a naptárak. E naptárak a honlapon is elérhetők lesznek.
 2. Adventi programok: Idén nem sikerült adventi triduumot szervezni. Megkezdődött a felkészülés a karácsonyi pásztorjátékra.
  December 9-én mindkét vasárnapi szentmisén a Mikulás kis csomaggal örvendezteti meg a gyermekeket. A baba-mama klubba
  december 5-én érkezik a Mikulás. December 16-án 19 órakor a Pászti Kórus ad karácsonyi koncertet.
 3. Gyermeknevelési előadás sorozat: 2019. januárjában szakemberek részvételével gyermeknevelési előadás sorozat indul a plébánián. A rendezvényt az egyházközség anyagilag is támogatja.
 4. Plébániai termek/szobák elnevezése, funkciói: A felújított plébánia épület rendelkezésre áll a közösségek részére. A közösségek gondolják végig, milyen berendezési tárgyakra van szükség, az igények esetleg tárgyi/bútor adományokból is kielégíthetők. A szobákat elneveztük, a programok szervezői a naptárba tudják bejegyezni, hogy mely szobára tartanak igényt.
 5. Lelkipásztori kisegítő képzés: Három testvérünk tervez jelentkezni az egyházmegye lelkipásztori kisegítő képzésére.
 6. Ökumenikus imahét: 2019. január 3. hetében kerül sor az ökumenikus imahétre, melyen plébániánk közössége lesz a vendéglátó.
 7. Liturgikus év, liturgikus munkacsoport: A képviselő-testület átgondolja a liturgikus bizottság munkáját, szorgalmazza a jövő évi liturgikus naptár összeállítását.
 8. Pályázatok: A képviselő-testület két pályázatra nyújt be anyagot.
 9. Honlap: A honlapot megpróbáljuk korszerűbb felületen működtetni, így könnyebben aktualizálhatók a tartalmak.
 10. Katolikus iskola: A képviselő-testület elnöke levélben kérte, hogy az egyházmegye vegye egyházmegyei fenntartásba a Czuczor Gergely Tagiskolát.

 

 

 • 1 114
Eseménynaptár
Facebook
Levelezőlistánk
powered by Odyno gGroupslogo
 • 1 114