Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2018.szept.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2018. szeptember 12-én tartotta meg havi ülését. A megbeszélésen az alábbi témaköröket tárgyalták meg:

  1. Szeptember 16. Templom búcsú A képviselő-testület áttekintette a templom búcsú rendjét.
  2. Katolikus egyházi iskola, óvoda ügye Biatorbágy Város Önkormányzata támogatná egy katolikus szellemiségű, egyházi fenntartású iskola működését. A képviselő-testület közös fellépést javasol a biai egyházközséggel, hogy együttesen támogassuk a már jól működő Czuczor Gergely Tagiskola egyházmegyei fenntartásba vételét, akár 12 évfolyamos szerkezetben. Szintén kívánatos lenne egy katolikus óvoda alapítása is.
  3. Templom kert – templom környezet A képviselő-testület tájékoztatja az Önkormányzatot a templom környezetében levő problémákról (gazosodás, sövény pusztulás, lépcsőkorlát hiány).
  4. Temető ügyek A képviselő-testület pontosította a temető ügyintézés menetét. A módosított tájékoztató hamarosan hozzáférhető lesz.
  5. Gyógyító mise A képviselő-testület támogatja, hogy egy vasárnapi reggeli szentmise gyógyító mise legyen.
  6. Lelkipásztori kisegítő képzésre jelentkezők küldése A liturgikus feladatok ellátására feltétlen szükség lenne 2-3 fő lelkipásztori kisegítőre. A képzésre alkalmas jelentkezőket várunk.
  7. Bejelentések A Torbágyi Harangszó helyett Torbágyi Hírek névvel jelenik meg hetente az Egyházközség tájékoztató lapja. A közelmúlt vasárnapjain elhangzott, a szentmise részeivel foglalkozó szentbeszéd sorozat szerkesztett formában írásban is hozzáférhető lesz. Szeptember 26-án indul az NCD tapasztalatait felhasználó, közösség építő sorozat (tervezetten 7-8 alkalom) a plébánián. A téma: a szeretet gyakorlásának módjai.
  • 4 033