Torbágyi Hírek 2024.02.18. Nagyböjt 1. vasárnapja

Jövő heti miserendünk:     

febr. 20. kedd 18.oo – szentmise
febr. 24. szombat 18.oo – szentmise
febr. 25. nagyböjt 2. vasárnapja   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

Múlt vasárnap a reggeli szentmise keretében a Házasság Hete alkalmából ünnepélyes megemlékezéssel áldottuk meg az idén jubileumi évfordulójukat ünneplő párokat. Örömteli szerelmes percek költöztek a templomba, köszönjük mindenki részvételét! A mellékelt csoportképen és a táblázatban az ünnepeltek láthatók.

Férj Feleség Évforduló
Gyimóthy Kálmán Gyimóthyné Schmidt Ida 55.
Thoma János Thoma Jánosné 50.
Fekete Péter Kőrösi Katalin 25.
Cserei Zsolt Nagy Emese 25.
Szlávik Árpád Szlávik-Kiss Tünde 20.
Tollas Örs Tollas-Izsold Bernadett 20.
Molnár László Molnár-Tömördy Erzsébet 20.
Medvey Bálint Medvey Réka 10.
Joó Kristóf Kövér Mónika 5.
 • A héten hamvazószerdával elkezdődött a nagyböjt. Akik nem tudtak aznap szentmisén részt venni, ma a mise után hamvazkodhatnak.
 • Hétfőn, 19-én este 6-kor a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola és Gimnázium iskolabemutató előadásra várja szeretettel az iskola épületébe a 2024-25-ös tanévben az általános iskolai tagozat leendő első osztályába készülő gyermekek szüleit. Nyílt napra pedig márc. 21- és 22-én várják szeretettel az intézmény iránt érdeklődő keresztény családokat és gyermekeiket. Részletes információk a bejáratnál plakáton és az iskola honlapján olvashatók.
 • Csütörtökön, febr. 22-én, kivételesen egy héttel korábban lesz az idősek Szent Klára csoportjának összejövetele a plébánián. Németh László atya lesz vendégünk 9.30-tól, aki vetítéssel készül. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
 • Nagyböjt péntekjein kötelező a hústilalom 14 éves kortól a halálig, amit nem válthatunk át más önmegtagadásra, imára vagy jócselekedetre, mint az év többi péntekjén. A hústilalom alól felmentést kapnak a súlyos betegek, a nehéz fizikai munkát végzők, és akik nem a saját asztaluknál étkeznek.
 • Péntek este 6 órakor a keresztutat a Ritsmann Pál Általános Iskola tanulói tartják Fehér Margit vezetésével a templomban, amely után este 7 – 11 óra között csendes szentségimádásra lesz lehetőségünk.
 • Ne feledkezzünk meg húsvéti szentgyónásunkról! Szombatonként este fél 6-tól van gyóntatás templomunkban. A 40 napos böjti idő alatt kerüljük a zajos mulatozást!
 • Jövő szombaton és vasárnap, február utolsó hétvégéjén Magyarország összes katolikus templomában a katolikus iskolák javára gyűjtenek. Anyagi lehetőségeink szerint támogassuk a katolikus oktatás ügyét! Felajánlásunkat a kijáratoknál a plexi perselyládákba dobhatjuk.
 • Szombat délelőtt 9 órától a plébánia szokásos tavaszkezdő kertrendezésére várjuk a tettre kész kezeket. Több fa kivágásra szorul, a szokásos kerti szerszámokon kívül (metszőolló, ágvágó, fűrészek) szükség lenne minél több benzines láncfűrészre is. Akinek van és el tudja hozni, kérjük jelezze Buzásy Gyurinál gyorgy@gmail.com, 309342108
 • Szombat délután fél 4-re a gyerekmozi következő vetítésére hívjuk a 8-14 éveseket a jól sikerült első alkalom után. Ahol a sínek véget érnek film barátságról, emberségről, bajtársiasságról, egymásnak nyújtott szolgálatról, szeretetről szól. A szervezőknek segítség, ha előre feliratkozunk a https://docs.google.com/spreadsheets/d/1g0eXYzWdQoAPlAK5M8WW14MMye8jTQQt8gdiAcDRzVA/edit#gid=0 linken. Érdeklődhetünk Wittmann Andreánál 204997349
 • Karitász csoportunk két segélyprogramot szeretne indítani 2024-ben az Öngondoskodó háztartások program keretében:

– A Szép otthonok célja élhetőbb lakhatási körülmények kialakítása, ennek részeként sor kerülhet az udvar rendbetételére, kerítés és falak javítására, tisztasági festésre.

– A Zöldellő kertek keretében tavaszi vetőmagot biztosítunk olyan családoknak, akik rendelkeznek kis konyhakerttel, és vállalják, hogy tavasztól művelik földjüket.

A karitász csoport tagjai biztosítják az alapvető eszközöket és segítséget nyújtanak mindazoknak, akik vállalják, hogy a saját erejük mértékéig részt vesznek a feladatok közös megvalósításában. Mindkét programra várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni a karitász csoport vezetőjénél, Lehel Ildikónál lehet.

 • A márc. 2-i szombati nagyböjti lelkinapunkra örömmel vettük számos gimnazista jelentkezését, akikkel a felnőtt csoport mellett Nagy Bálint jezsuita atyával érkező fiatalember külön fog foglalkozni. Szeretettel hívjuk az ifjúságot, lehet még csatlakozni!
 • Rendszeres ifjúsági csoportba is várjuk a jelentkezéseket, a foglalkozásokat a plébánián szombatonként 10 órakor tartjuk.

További keresztutaink:

febr. 23. 18.oo Ritsmann Pál Általános Iskola – Fehér Margit
márc. 1. 17.oo Anya- és apaima közösségek
márc. 8. 18.oo Szolgáló gyermekek, ministránsok, szkólások
márc. 15. 18.oo Karitász csoport
márc. 22. 18.oo Turwaller Stammtisch – német nyelvű – Fehér Margit
márc. 29.

nagypéntek

12.oo Katalin-hegyi kálvárián – Lehel István

rossz idő esetén templomban

 • 4 095