Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2023. december

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete dec. 13-án ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Adventi-karácsonyi-ünnepi programok A képviselők áttekintették az adventi, karácsonyi, újévi programokkal kapcsolatos feladatokat.

December 31-én, vasárnap a ¾ 9 órai szentmisén adunk hálát a 2023. évért, majd a képviselő-testület elnöke tart évértékelőt. ¼ 12-kor lesz gyermekmise, 18 órakor nem tartunk szentmisét.

Január 6-a vízkereszt ünnepe parancsolt ünnep. ¾ 9-kor lesz szentmise, igény esetén ¼ 12-kor is. 18 órakor nem lesz szentmise.

  1. Ökumenikus imahét – január 21-28. Az ökumenikus imahét alkalmából később egyeztetett időpontban közös istentiszteletet tartunk templomunkban torbágyi református testvéreinkkel, akiket ezt követően vendégül látunk a plébánián.
  2. Házas szentmise – február 11. A házasság hete nyitónapján, a reggeli szentmise keretében emlékeznénk meg a közösségünkhöz tartozó, az év folyamán jubiláló, első és 5-tel osztható házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokról, akik emléklapot, és jelképes ajándékot kapnak. Várjuk a házaspárok jelentkezését.
  3. Nagyböjti lelki nap – március 2. Március 2-án, szombaton nagyböjti lelki napot tartunk Nagy Bálint jezsuita atya vezetésével, melyre szeretnénk megszólítani a 14 éven felüli fiatalokat is.
  4. NKA pályázat A tabernákulum rekonstrukciójára 2,5 millió Ft pályázati pénzt nyertünk el, mely a teljes költség fele. A hiányzó összeget saját önrészből és egyéb forrásokból pótoljuk.
  5. Felújítások szükségessége a plébániaépületben 2024-ben A plébánia épületében számos felújításra, javításra van szükség, melyeknek igen jelentős költségvonzatuk is van. Terveket és ajánlatokat kérünk a munkálatokra.
  6. A templom és a plébániaépület fűtése A takarékossági szempontok figyelembevételével áttekintettük, milyen módon tudjuk a templomban és a plébánián a komfortos hőmérsékletet biztosítani a szertartások, események idejére. Szükség esetén gyűjtést rendezünk a fűtési számlák kifizetésének támogatására.
  • 4 037