Torbágyi Hírek 2023.11.19. ÁRPÁDHÁZI SZENT ERZSÉBET Évközi 33. vasárnap

A jövő heti szentmisék rendje templomunkban:

nov. 21. kedd 18.oo – szentmise
nov. 25. szombat 18.oo – szentmise
nov. 26. Krisztus Király vasárnapja   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

Ma Árpád-házi Szent Erzsébet napja van, a katolikus egyház országosan gyűjtést tart a rászorulók javára. Köszönjük mindenki nagylelkű adakozását!

Az Ohmüllner Márton Alapítvány is fogadja a jótékony célra történő utalásokat KARITÁSZ megjelöléssel, ill. a templomban elhelyezett Karitász perselybe is dobhatjuk támogatásunkat.

A karitász “tevékeny szeretet”, a karitász-munkában lelkiismereti kötelességünk szerint sokféle módon vehetünk részt, a rászorulókért való imádsággal, kétkezi munkával, beteglátogatással, tárgyi-  vagy pénzadománnyal.

Hétfő este fél 7- fél 8-ig közösségben imádkozunk plébániánk Szentlélekben való megújulásáért a templomban.

Kedden, nov. 21-én délután 4 órára sok szeretettel hívja és várja minden idős testvérünket Karitász csoportunk a plébániára Szent Erzsébet-napi köszöntésre.

Kedd este fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló tanulmányainkat a plébánián. Mindenkit szeretettel várunk!

Péntek este 7 – 11 óráig, továbbá vasárnap este 6 – fél 8-ig csendes szentségimádásra jöhetünk nyitott templomunkba. Jézus lehetővé teszi az eucharisztikus imádás valóságát. Ebben a pár órában a szentségi Jézussal tölthetünk időt, aminek fontos helye van a kegyelemben való növekedésünkben. Lelki-kegyelmi gyarapodásunk hiánya életünk egyéb területén is hiányokat okoz. A szentségimádás a szentmise titkának kibontakoztatása. Jézus Él! Jézus hív! Jézus szólít!

Idén is megrendezésre kerül Angyalbatyu néven a Katolikus Karitász ajándékgyűjtő akciója nehéz sorsú gyerekek számára. Az összeállításhoz segítséget találunk a Karitász honlapján. Leadási pont a plébánia és a Czuczor Iskola.

Aki tevékenyen is szeretne részt venni a rászorulók segítésében, a Karitász csoport örömmel várja önkéntesnek. Jelentkezni lehet Lehel Ildikónál 06 30 74 96 394.

Nagycsaládosok részére idén is kapható Kállai Nagy Krisztina által illusztrált falinaptár 3.300.-Ft-ért.

Egyéb karácsonyi könyvek (többek között gyermek biblia, magyar szentek élete) szintén rendelhetők a sekrestye előtti kis asztalnál.

Előre jelezzük, hogy dec. 1-jén a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola és Gimnázium szeretettel várja nyílt napjára az intézmény iránt érdeklődő fiatalokat és szüleiket délután fél 5 órára. Az intézmény a 2024/25-ös tanévre is várja a gimnáziumba jelentkezőket. A nyílt napra regisztrálni a gimi@czuczoriskola.hu email címen lehet.

Adventi és karácsonyi programjainkról előzetesen tájékozódhatunk a testületi ülés összefoglalójában.

  • 4 038