Torbágyi Hírek 2023.10.15. Évközi 28. vasárnap Avilai Szent Teréz

Emlékeztetőül:

  • Holnap, szombat (okt. 14.) reggel 8 órakor indul az autóbusz a vasútállomástól a győri zarándoklatra. A részvételi díjat a buszon fizethetjük. Várjuk az élménydús beszámolót!
  • Holnapután, vasárnap (okt. 15.) délután 5 órától koncertet ad templomunkban Róbert György blockflötén és Szabó István lanton. Középkori reneszánsz zeneműveket szólaltatnak meg, egyházi és világi darabokat adnak elő. A belépés ingyenes, CD vásárlására lesz lehetőség. Mindenkit szeretettel várunk!

A jövő heti szentmisék rendje:

okt. 17. kedd 18.oo – szentmise
okt. 21. szombat 18.oo – szentmise
okt. 22. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Elindult a bérmálkozásra felkészítés, a csoport tagjai két időpont közül választhatnak; péntek este 6, vagy szombat reggel 9 órára jönnek a plébániára.
  • Jövő szombaton és vasárnap országos gyűjtést tartunk a missziók javára, ahogy minden év októberében egy napon az ország valamennyi katolikus templomában a perselypénzt a missziók javára fordítják. Kérjük a testvérek nagylelkű támogatását!
  • Október hónapban a szombat esti szentmisék előtt fél órával rózsafüzért imádkozunk templomunkban.

A misszióról:

„Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!” – hangzik Jézus búcsúszava Máté evangéliumában. Ezt a felhívást követik a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok, akiknek célja az emberi szabadságjogokat tiszteletben tartva Krisztus Örömhírének továbbadása az egész földkerekségen.

Vatikáni adatok szerint 75 ezer pap, szerzetes, diakónus és világi személy, köztük számos magyar végez missziós tevékenységet a világ különböző országaiban. Munkájuk ma sem veszélytelen.
Az egyház missziós tevékenységéről egy adat: a XX. sz. elején Afrikában 2 millió katolikus élt, 100 évvel később közel 140 millió, az afrikaiak 16,5%-a katolikus.
A katolikus missziók védőszentjei: Lisieux-i Szent Teréz és Xavéri Szent Ferenc.

A Missziós kereszt Ozsvári Csaba ötvösművész (1963-2009) alkotása, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma volt. Az esztergomi bazilikában álló tölgyfa kereszt 2007-ben készült, a Budapesti Városmisszió alkalmával állították fel először, három méter húsz centi magas, bronz borításokkal díszített.

  • 4 038