Torbágyi Hírek 2023.03.19. Nagyböjt 4. vasárnapja – Az öröm vasárnapja

márc. 21. kedd 18.oo – szentmise
márc. 25. szombat 18.oo – szentmise
márc. 26. nagyböjt 5. vasárnapja   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Kedd este fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló beszélgetésünket a plébánián. Mindenkit szeretettel várunk!
  • A pénteki keresztutat este 6 órától a ministráns és a szkóla szolgálatot ellátó gyerekek vezetik.
  • A nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésbe még egy hétig adakozhatunk. Hálásan köszönjük mindenki nagylelkűségét!
  • Előre is köszönjük mindenki hozzájárulását a templom húsvéti virágdíszítéséhez, adományunkat a fadobozokba tehetjük.
  • Jövő szombatra egész napos szentségimádást szervezünk nagyböjti készületünk újabb részeként. Ez úgy valósulhat meg, ha mindig van valaki a templomban, ezért óránkénti váltásban 2-2 fő, vagy 1-1 család előzetes jelentkezését várjuk az ajtókhoz elhelyezett lapon vagy a szeretetlelke.hu oldalon. Gyónási lehetőség is lesz. Részletek alább olvashatók.
  • Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódva a jövő vasárnap reggeli szentmisén újra ünnepélyes fogadalmat tesznek a 2 éve alakult lelki adoptálás imacsoport tagjai, miszerint otthoni imádsággal védelmeznek egy veszélyeztetett magzatot. Bátorítunk másokat is a csatlakozásra, akik elhívást éreznek erre a szolgálatra. Részletek lejjebb olvashatók.
  • Nagyböjt 5. hétvégéjén, jövő szombat és vasárnap országos gyűjtés lesz a Szentföld javára. Adományainkkal támogassuk a szentföldi kegyhelyek fenntartását!
  • Jövő vasárnapra, márc. 26-ra virradóra kell az órákat egy órával előbbre állítani, kezdődik a nyári időszámítás. Figyeljünk a misére induláskor!

További keresztutak közösségeink szervezésében:

márc. 24. 18.oo Ministráns és szkólás gyerekek
márc. 31. 18.oo Turwaller Stammtisch – német-magyar kétnyelvű
ápr. 7.

nagypéntek

12.oo Lehel István vezetésével

jó idő esetén a Katalin-hegyen lévő kálvárián

rossz idő esetén a templomban

Jövő szombati, márc. 25-i egész napos szentségimádásunkról:

A templomban 9:30-17:30-ig találkozhatunk Isten nekünk ajándékozott és jelenlévő végtelen szeretetével. Jöjjünk el, hogy elmerülhessünk Isten kegyelmében nagyböjti készületünk részeként! Jelentkezni ebben a táblázatban tudunk: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FoFWqctVoM8KASn7c7kYniMszv0XqI-moDoIJMYVFK8/edit?usp=sharing

Gyóntatni 10-12-ig Németh László atya, az esti szentmise előtt István atya fog.

Javasoljuk, hogy hozzunk magunkkal Szentírást, engedve, hogy Isten szóljon általa a szívünkben! Az igerészeket megoszthatjuk hálával a http://www.szeretetlelke.hu/halaadas-fala oldalon.

„Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes, és az én terhem könnyű.” (Mt 11,29-30)

Imádkozzunk a békéért, országunkért, közösségeinkért, családjainkért, Cursillos hétvégén lévőkért, megtérésekért, újjászületésekért, gyógyulásokért, szabadulásokért!

Imádságos szeretettel: Szívek Szövetsége és Missziója Krisztusban

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe és a lelki adoptálás

Márc. 25-e az Angyali Üdvözlet, Jézus szeplőtelen fogantatásának, ill. megtestesülése hírüladásának főünnepe, köznyelven Gyümölcsoltó Boldogasszony. Idén szombatra esik.

1987 óta szokás az ünnephez kapcsolódóan lelki adoptáló fogadalmat tenni, és egy – akár ismeretlen – veszélyeztetett magzatért 9 hónapon át imádkozni. Templomunkban 2 éve alakult a lelki adoptálás imacsoport, melynek tagjai jövő vasárnap a reggeli szentmisén újra ünnepélyes fogadalmat tesznek, miszerint otthoni imádsággal védelmeznek egy veszélyeztetett magzatot, akiről csak Isten és az édesanya tud. Bátorítunk mindenkit a csatlakozásra, aki elhívást érez erre a szolgálatra. Kereshetjük Wittmann Andrea vagy Medvey Réka testvérünket, de a sekrestyében is jelentkezhetünk. Közülünk egy imacsoportos édesanya, Márkné Varga Zsófia gondolatai azoknak, akik kicsit hezitálnak:

Miért jelentkeztem a lelki adoptálás imacsoportba? Mert meghívást kaptam. Többször is, és az elmúlt évben végre mertem meglépni, hogy elköteleződjek. Ez volt a legnehezebb lépés. Miután igent mondtam, a továbbiakhoz megkaptam a kegyelmet. A közbenjáró imában az a szép, hogy ha automatikusan mondom, akkor is van hatása, de ha a szívemet és a figyelmemet is beleteszem, békességgel ajándékoz meg, felüdíti a lelkemet.”

  • A Megfogant Gyermek Lelki Adoptálásának kezdetei a Szűzanya fatimai megjelenéséhez kapcsolódnak. A Lelki Adoptálás imája válaszként született a Szűzanya kérésére, hogy imádkozzuk a rózsafüzért, tartsunk bűnbánatot, és engeszteljünk azokért a bűnökért, melyek leginkább megsebzik az ő Szeplőtelen Szívét. Lengyel földön 1987-ben gyökereztette meg azt a varsói Szentlélekről nevezett pálos templomban gyülekező, „Nemzedékek Őrei” elnevezésű egyetemista csoport. Ebben a templomban, 1987-ben először tették le a Lelki Adoptálás ígéretét. Innen terjedt el aztán ez az imádság egész Lengyelországban és annak határain túl is.
  • A lelki adoptálás a megfogant élet – Isten ajándékának – a védelme, 9 hónapig tartó imádságos elköteleződés egy édesanyja méhében növekedő és abortusz általi halállal fenyegetett gyermek védelmében. Egy tized rózsafüzér és egy külön ima elmondásával védelmet kérünk Istentől a gyermek életéért, és szüleiért. Ezt a gyermeket csak Isten ismeri, így mi csak lelki szüleivé válhatunk ezen adoptálás által. Lelki adoptáló bárki lehet, idős és fiatal, férfi és nő, akár gyermek is szülei felügyeletével és kísérésében. A fogadalomtétel után induló imacsoport lehetőséget ad a találkozásra, a közös imádságra, és az imádság által megélt élményeink megosztására. Az imacsoportban való részvétel nem feltétele a lelki adoptálásnak, de mindenképpen megerősítő és megtartó erejű hátteret ad, és a közös imádság által hihetetlen védelmet nyújt az anyaméhben növekedő kisbabáknak. Hívunk és várunk Téged is erre az imádságos szolgálatra! További részletek a főbejáratnál lévő hirdetőtáblákon és a hu oldalon olvashatók. Szeretettel: A lelki adoptálás csoport tagjai
  • 4 007