Torbágyi Hírek 2021.03.14. Nagyböjt 4. vasárnapja

febr. 16. kedd 18.oo – szentmise
febr. 20. szombat 18.oo – szentmise
febr. 21. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Ma átadhatjuk adományainkat kárpátaljai testvéreink javára.
  • Hétfő este fél 7 – fél 8-ig plébániánk Szentlélekben való megújulásáért imádkozunk a templomban. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Pénteken keresztúti ájtatosságot tartunk a templomban este 6 órai kezdettel.
márc. 19. 18.oo Cursillo közösség
márc. 26. 18.oo Anyaima közösség
ápr.  2. 12.oo Lehel István vezetésével

jó idő esetén a Katalin-hegyen lévő kálvárián

rossz idő esetén a templomban

  • Minden szombaton délután fél 6-tól gyóntatás van templomunkban. Ne feledkezzünk elvégezni húsvéti szentgyónásunkat!
  • Jövő szombaton és vasárnap országos gyűjtés lesz a Szentföld javára. Adományainkkal támogassuk a szentföldi kegyhelyek fenntartását!
  • Karitász csoportunk hirdetése: Mivel idén nagyböjtben nincs lehetőség élelmiszergyűjtésre, ezért adományt dobhatunk a főbejáratánál lévő “Karitász” perselybe,  vagy utalhatunk az  Ohmüllner Márton Alapítvány K&H Banknál vezetett bankszámlájára: 10403208-50526776-90661004. A közleménybe írjuk be “Karitász”. Ezzel a lehetőséggel azok is élhetnek, akik nem jutnak el a templomba. A befizetett támogatásokból tartós élelmiszereket vásárolunk, amik “egységcsomagokban” jutnak el a nehéz körülmények között élőkhöz még húsvét előtt. Hálásan köszönjük mindenki támogatását!

A székesfehérvári egyházmegye március 6-i járványügyi rendelkezése szerint március 8-tól további intézkedésig a nyilvános szentmisék bemutatásával kapcsolatban Spányi Antal székesfehérvári püspök az alábbiakat kéri:

Az elmúlt hónapok egyre súlyosbodó járványügyi helyzete kellő tapasztalatot adott a járványügyi szabályok templomi betartásával és a szentmiséken részt vevő hívek számával kapcsolatban. Ezen tapasztalatok alapján kérem a Plébános atyákat, hogy abban az esetben, ha a Kormány által előírt intézkedések (védőtávolság, maszk viselése, fertőtlenítés) nem tarthatók meg, ne mutassanak be nyilvános szentmiséket a templomokban.

Ahol viszont a résztvevő hívek (érthetően lecsökkent) száma és a hívek járványügyi magatartása nem jelent nagyobb kockázatot, mint, ami az élet egyéb fontos eseményeinél is bekövetkezhet (mindennapi bevásárlás, közlekedés, hivatali ügyek intézése), az eddigi szabályok fokozott betartásával továbbra is adjanak lehetőséget a híveknek a vasárnap szentmisével történő megszentelésére.

Bízom a Plébános atyák felelősségteljes döntésében (munkatársaik véleményét is meghallgatva), akik a helyi körülményeket pontosan ismerik (templomi létszám, fertőzöttség, hívek lelki igénye) és ennek megfelelően helyes lelkipásztori döntést tudnak hozni.

Ezzel együtt kérem, hívják fel a hívek figyelmét, hogy az MKPK egységes döntése értelmében a járványügyi helyzetre való tekintettel felmentést adtunk a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól (Közlemény 2. pontja). A nyilvános (vasárnapi) szentmiséken való részvétel tehát ott sem kötelező senkinek, ahol erre lehetőséget biztosítanak a Paptestvérek.

  • 4 034