Torbágyi Hírek 2021.02.14. Évközi 6. vasárnap

febr. 16. kedd 18.oo – szentmise
febr. 17. hamvazószerda 18.oo – szentmise
febr. 20. szombat 18.oo – szentmise
febr. 21. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Ma átadhatjuk adományainkat kárpátaljai testvéreink javára.
  • Hétfő este fél 7 – fél 8-ig plébániánk Szentlélekben való megújulásáért imádkozunk a templomban. Mindenkit szeretettel várunk!
  • A héten hamvazószerdával elkezdődik a nagyböjt. Az este 6 órakor kezdődő szentmisén a hamvazás szentelményében részesülhetünk. Akik ezen a napon nem tudnak részt venni szentmisén, a következő szombaton és vasárnap hamvazkodhatnak. Hamvazószerdán szigorú böjt és hústilalom van. Aki betöltötte a 18. életévét, de még nem múlt el 60 éves, háromszor étkezhet egyszeri jóllakással. A hústilalmat 14 éves kortól meg kell tartani. A böjt alól felmentést kapnak a betegek, azok, akik nehéz fizikai munkát végeznek, és akik nem a saját asztalukról étkeznek. Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól hústilalom van, ami nem váltható át önmegtagadásra, imára vagy egyéb jócselekedetre. Ez alól szintén felmentést kapnak a betegek, azok, akik nehéz fizikai munkát végeznek, és akik nem a saját asztalukról étkeznek.
  • A 40 napos böjti idő alatt kerüljük a zajos mulatozást!
  • Minden szombaton este fél 6-tól gyóntatás van templomunkban. Ne feledkezzünk meg arról, hogy elvégezzük húsvéti szentgyónásunkat és szentáldozásunkat!
  • Nagyböjt péntekjein keresztúti ájtatosságot tartunk a templomban este 6, illetve délután 5 órai kezdettel, amelyet a mellékelt táblázatban jelzünk. E hét pénteken 5 órakor kezdődik a keresztút, Fehér Margit és hittanosai tartják.
  • Keresztutak 2021
    febr. 19. 17.oo Fehér Margit vezetésével
    febr. 26. 18.oo Képviselő-testület
    márc.  5. 17.oo Lelkipásztori munkatársak
    márc. 12. 18.oo Karitász
    márc. 19. 18.oo Cursillo közösség
    márc. 26. 18.oo Anyaima közösség
    ápr.  2. 12.oo Lehel István vezetésével

    jó idő esetén a Katalin-hegyen lévő kálvárián

    rossz idő esetén a templomban

 

  • 4 033