Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2020.nov.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete nov. 11-én online ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi témaköröket tárgyalták meg:

  1. Szentmisék a járvány alatt – online szentmisék A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) november 9-én kiadott rendelkezése alapján a nyilvános szentmisék megtarthatók a járványügyi előírások szigorú betartásával. Az aggasztó járványhelyzet miatt kérjük idős testvéreinket és mindenkit, aki veszélyeztetett, illetve a betegség lehetséges tüneteit mutató személyeket, ne vegyenek részt a nyilvános szentmiséken! A püspöki konferencia számukra felmentést ad. A tavaszi időszakhoz hasonlóan minden vasárnap online szentmise közvetítés lesz Törökbálintról, de tervezzük a torbágyi szentmisék közvetítését is.
  2. A tervezett programok sorsa a járványhelyzetben Az MKPK fent említett rendelkezése alapján elmarad a gyermekek Mikulás ünnepsége. Megpróbáljuk online formában megtartani az adventi lelki napot.
  3. Az Ohmüllner Márton alapítvány kuratóriuma megbízatásának meghosszabbítása Az alapítvány kuratóriumának megbízatása 2021. januárban lejár. Két kuratóriumi tag a továbbiakban nem vállalja e feladatot. Mivel tavasszal a képviselő-testület tagjainak meghosszabbított mandátuma is lejár, tájékozódunk alkalmas jelöltekről mindkét testületbe.
  4. Sekrestyés szolgálat Amíg nem találunk állandó sekrestyést, a szentmisékre beosztott lelkipásztori munkatársak végzik el a sekrestyési szolgálatot.
  5. Pályázat Szeretnénk pályázni nyári hittantábor anyagi támogatására.
  • 4 033