Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2020.okt.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2020. október 14-én online ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi témaköröket tárgyalták meg:

  1. Járványügyi intézkedések A járványügyi távolságtartás a szombat esti és a vasárnap reggeli szentmiséken a padsorok lezárásával megfelelő. A vasárnapi gyermekmisén ez a megoldás az oldalsó széksorokban tumultust okoz, ezért a gyermekmisén nem fogjuk a padsorokat lezárni. Nyomatékosan kérjük, hogy aki beteg, tünetei vannak, vagy bármely okból veszélyeztetettnek érzi magát, ne menjen közösségbe, így szentmisére sem! Kérjük továbbá, hogy aki betegsége, karantén kötelezettsége miatt segítségre szorul, vagy aki ilyen személyről tud, jelezze karitász csoportunknak, hogy segíteni tudjunk!
  2. Hitoktatás – elsőáldozás A képviselő-testület tájékozódik az óvodás hittan optimálisabb lehetőségeiről a járványhelyzet alatt, valamint arról, mikor lehetséges az elsőáldozás a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskolában.
  3. Ministráns képzés – ministráns beosztás Fontosnak tartjuk a ministráns oltárszolgálatot. Egyeztetések után szeretnénk arra alkalmas személyt felkérni e szolgálat szervezésére, összefogására.
  4. Az új egyházi év tervezése – liturgikus naptár Összeállítjuk az új egyházi év liturgikus naptárát.
  5. Mikulás a gyermekeknek A megszokottól eltérő formában, december 6-án 17 órakor a plébániakertben szeretnénk Mikulás ünnepséget tartani a gyermekek számára.
  6. Adventi programok Adventben hagyományosan hétfőn és csütörtökön lesznek rorate szentmisék a templomban. A karácsonyi lelki felkészülést segítendő, advent egyik szombat délutánján lelki programot tervezünk.
  7. Pince burkolat Gazdasági Bizottságunk tájékozódik a közösségi tér padlóburkolatának kialakításáról, járólap helyett süttői mészkő burkoló lapokkal.
  • 4 035