Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2020.aug.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2020. augusztus 25-én ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi témaköröket tárgyalták meg:

  1. Templom búcsú A képviselő-testület meghatározta a szeptember 13-i templom búcsúval kapcsolatos feladatokat. Szeptember 12-én, szombaton az esti szentmise után Baracza Szabolcs tart előadást a templomi restaurálásokkal kapcsolatban. 13-án, vasárnap a reggeli szentmise után video interjút tekinthetünk meg Gyimóthy Kálmánnal, aki a templom csillárját restaurálta. A búcsú a megszokott programokkal folytatódik a plébánián.
  2. Új padozat és bútorok a templomban A templomban új padozatok, a gyóntató helyiségben új bútorok készültek el.
  3. Pénzügyi helyzet A képviselő-testület áttekintette az egyházközség pénzügyi helyzetét.
  4. NKA pályázat A templomi restaurálások folytatására benyújtott NKA pályázathoz Biatorbágy városa 3,5 M Ft-ot ad, az egyházközségnek 1 M Ft önrészt kell vállalni.
  5. Hangszer pályázat, hangosítás A pályázaton igen csekély összeget nyertünk, a megnyert összeget kiegészítjük, hogy jó minőségű hangszert vehessünk. Támogatjuk, hogy rendezvényeinkre jó minőségű hangosító technika álljon rendelkezésre.
  6. Pince felújítás – befejező ütem. A képviselő-testület megszavazta a plébánia pincefelújítás befejezéséhez szükséges 8 M Ft-ot.
  7. Az egyházközség lelkipásztori terve Tavaly munkacsoportok szerveződtek az egyházközség különböző feladataira, e munkacsoportokat tervezzük összehívni, hogy megkezdjék tevékenységüket.
  8. Kiengesztelődési lelkinap Felvetődött egy lelkinap (félnap) szervezése a kiengesztelődésért, e kezdeményezést támogatta a képviselő-testület.
  • 4 034