Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2019.aug.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2019. augusztus 21-én tartotta meg havi ülését. A megbeszélésen az alábbi témaköröket tárgyalták meg:

  1. Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola Veni Sancte szentmiséje szeptember 1. vasárnap 11.15 órakor Az idei tanévtől a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásába került iskola tanévnyitó szentmiséjét Spányi Antal megyéspüspök atya celebrálja. A képviselő-testület áttekintette az ezzel kapcsolatos szervezési feladatokat.
  2. Templom búcsú szeptember 15. A búcsú előestéjén, szombaton a 18 órai szentmise német nyelvű lesz, közreműködik a Glockenklang kórus. 17 órától szentgyónási lehetőséget biztosítunk. A vasárnapi 8.45-ös szentmise után a plébániakertben folytatódik a közös ünneplés 11 órától lelki programmal (tanúságtételek, közös éneklés). A gyermekek számára játékokat (ugrálóvár-csúszda) biztosítunk a plébánián. Ezt követően közös ebéd, kötetlen beszélgetés.
  3. Oltár restaurálási pályázat A műemlékoltárok restaurálásának következő ütemére a Nemzeti Kulturális Alaptól 4 millió Ft pályázati pénzt nyertünk el, ezt Biatorbágy Város Önkormányzata további 4 millió Ft-tal egészítette ki. Azért, hogy a megpályázott restaurálási ütem elvégezhető legyen, a képviselő-testület megszavazta és biztosítja az önrész összegét.
  4. Előtető munkálatok A plébánia területén nyitott közösségi tér kialakítását célzó előtető szerkezetre három árajánlat érkezett, a képviselő-testület a legkedvezőbb árajánlatot adó Meta Globe Kft. ajánlatát fogadta el. A munkálatok hamarosan megkezdődhetnek.
  5. Pince munkálatok A vállalkozó hamarosan megkezdi a munkálatokat. A pincehelyiségek kiürítéséhez, a hasznosítható tárgyak elhelyezéséhez segítséget kérünk.
  6. Zarándoklat Kalocsára és Hajósra Október 12-én egynapos autóbuszos zarándoklatot szervezünk, melyet az Ohnmüller Márton Alapítvány támogat. A költség 8000.- Ft/fő. A részleteket később ismertetjük.
  7. Egyebek: A temetői hulladékgyűjtő konténer ürítése Felkérjük a Városgazdálkodási Irodát, hogy ellenőrizzék a torbágyi katolikus temetőben levő hulladékgyűjtő konténer teltségét, és gondoskodjanak annak rendszeres ürítéséről.
  • 4 036