Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2019.máj.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2019. máj. 8-án tartotta meg havi ülését. A megbeszélésen az alábbi témaköröket tárgyalták meg:

  1. Köszönőlevél az egyházfenntartási hozzájárulást fizetőknek A képviselő-testület fontosnak tartja, hogy köszönetet mondjon azoknak a híveknek, akik 2018. évben egyházfenntartási hozzájárulást fizettek és rögzítették a köszönőlevél tartalmát.
  2. Szkólatalálkozó Május 11-én, szombaton szkólatalálkozó lesz, vendég énekes iskolák közreműködésével. Egyeztettük a feladatokat.
  3. Pünkösdi imakilenced A Szentlélek ünnepére lélekben is készülnünk kell, ezért május 31-június 8. között esténként 20.15 órai kezdettel kb. egy órás imakilencedet tartunk a templomban.
  4. Részvétel a Városünnepen A Czuczor Gergely Tagiskolával közösen tervezünk megjelenni a június 21-23-i  Városünnepen.
  5. Úrnapja – körmenet Megkezdtük a június 23-i úrnapi körmenet előkészületeit. A sátrakat közösségeink díszítik fel, a virágszőnyeg 2 m-es szakaszainak készítésére egyének, családok jelentkezését várjuk.
  6. Plébániai hittantábor Június 24-28. között 30 gyermek részvételével kerül sor az idei hittantáborra. A szervező Fehér Margit hitoktató, a karitász csoport tagjai végzik a háttérmunkákat.
  7. Kispapok fogadása A vasárnapi szentmiséken kispapok szolgálatával is találkozhattunk. A képviselő-testület szeretné, ha időben értesülne a kispapok érkezéséről, hogy méltó módon tudja őket fogadni, vendégül látni.
  8. Éhezők támogatása A képviselő-testület támogatja azt a kezdeményezést, hogy rendezzünk gyűjtéseket a világ éhezői számára.
  9. Felújítások A plébániapince és az épületek közötti fedett közösségi tér kialakítására érkeztek árajánlatok, a szerződéskötést követően a munkálatok megkezdődhetnek.
  10. Egyéb témák – közösségépítés A képviselő-testület fontolóra vett több olyan javaslatot, mely a közösség építését szolgálja. (Az NCD felmérés megismétlése, a vasárnapi szentmisék kapcsán a hívek üdvözlése, fogadása, a szentmise után beszélgetés, agapé, a gyerekmise után meseolvasás, a megkereszteltek összehívása, anyák napja ünneplése az édesanyák megáldásával, József napon az édesapák megáldása.)
  • 4 007