Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2019.febr.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2019. február 13-án tartotta meg havi ülését. A megbeszélésen az alábbi témaköröket tárgyalták meg:

  1. Hitoktatás helyzete, hittantábor A képviselő-testület meghallgatta Fehér Margit tájékoztatóját a biatorbágyi oktatási intézetekben folyó hitoktatás helyzetéről. 2019. június 25-29. között lesz a plébánián hittantábor alsó tagozatos gyermekek számára.
  2. Katolikus óvoda A képviselő-testület támogatja Biatorbágyon katolikus óvoda alapítását, melyhez a területet az egyházközségnek kellene biztosítania.
  3. Főoltár restaurálás folytatása A képviselő-testület megvitatta a főoltár restaurálás következő ütemére (szobrok, gyertyatartók) beérkezett árajánlatot. NKA pályázatra és önkormányzati támogatásra is számítva 2019-ben legfeljebb 1,5 millió Ft önrészt tud vállalni a restaurálásra.
  4. Nagyböjti elmélkedés A húsvéti ünnepekre való méltó lelki felkészülést segítve nagyböjti elmélkedésre szeretnénk egy atyát meghívni.
  5. Megnyert pályázatok A plébánia épület közösségi terei fejlesztésére megnyert pályázati munkálatok kivitelezésére továbbra is keresünk vállalkozót.
  6. Főoltár tabernákulum – Oltáriszentség helye Az Oltáriszentséget a 2019. évi templom búcsú ünnepi szentmiséjén tervezzük ünnepélyesen a főoltárra visszahelyezni.
  7. Zarándoklat szervezése Csíksomlyóra a pápai szentmisére Zarándoklatot szervezünk a Szentatya 2019. évi romániai látogatása keretében Csíksomlyón rendezendő pápai szentmisére. A zarándoklat részleteiről a híveket tájékoztatjuk.
  8. Egyházközségi honlap – facebook csoport A honlap és a facebook csoport működtetésével foglalkozó testvéreink munkacsoportot alakítanak, és rendszeres egyeztetéseket terveznek.
  • 4 034