Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2019.jan.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2019. január 9-én tartotta meg havi ülését. A megbeszélésen az alábbi témaköröket tárgyalták meg:

  1. Ökumenikus imahét 2019-benegyházközségünk a házigazdája a januári ökumenikus imahétnek. Ennek keretében 2019. január 22-én, kedden az esti szentmise után 18.30-kor közösen szeretnénk imádkozni a keresztények egységéért torbágyi református testvéreinkkel a templomban, melyet a plébánián agapé követ.
  2. 2019. évi búcsú időpontok Július 7-én, vasárnap Sarlós Boldogasszony ünnepén a vasárnapi szentmise a temető kápolna előtt lesz. Szeptember 7-én, szombaton az esti szentmisét a Rozália kápolnában tartjuk. Templomunk nagybúcsúját szeptember 15-én, vasárnap ünnepeljük.
  3. Liturgikus munkacsoport Megkezdte munkáját az újjáalakult liturgikus munkacsoport. Megszerkesztik az éves liturgikus naptárat, megtervezik és előkészítik a liturgikus eseményeket az egyházi elvárások és a helyi hagyományok figyelembe vételével.
  4. Deme Tamás előadása Január 18-án, pénteken 18 órakor Deme Tamás egyetemi docens tart előadást a plébánián.
  5. Ohmüllner Márton Alapítvány támogatása A képviselő-testület fix összegű támogatást javasol az alapítványnak, melyet a 2019. évi költségvetés tervezésekor határoz meg.
  6. Megnyert pályázatok A plébánia épület további fejlesztésére az egyházközség pályázati pénzeket nyert. A munkák kivitelezésére egyelőre nem találtunk vállalkozót.
  7. Hittantábor A helyi hitoktatók megkeresésével megkezdjük az egyházközségi hittantábor szervezését.
  8. Lelkipásztori kisegítő képzés A képviselő-testület egyhangúlag jóváhagyta Kolos Levente, Tombor Krisztián és Wittmann Andrea jelentkezését az egyházmegyei lelkipásztori kisegítő képzésre.
  9. Kántori illetmény A képviselő-testület az útiköltség térítés összegével megemelte a kántor illetményét.
  10. Érintés-, tűz- és villámvédelem A képviselő-testület kezdeményezi a templom előírásszerű érintés-, tűz- és villámvédelmi vizsgálatát.
  11. A templomépület hibái Szakember bevonásával javítjuk a templomtorony és a tető beázási hibáit.
  12. Rendkívüli karitász gyűjtés A rendkívüli karitász gyűjtésből befolyt összegből két rászoruló családot támogattunk. Újabb gyűjtést tervezünk egy másik – tűzeset miatt károsult – család számára.
  • 4 127