Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2022. december

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete dec. 14-én ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Katolikus hitoktatás tartásának lehetősége a plébánia épületében A Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Iskolában megkezdődő felújítási munkálatok miatt megfogalmazott kérést a képviselő-testület elvben támogatja. A részletekről (rezsitérítés, takarítás, stb.) az iskola vezetőségével megállapodást készítünk elő.
  2. A templom és a plébániaépület fűtése A rezsi – elsősorban a fűtési költségek drasztikus drágulása – kétségkívül takarékosságra kényszerít, de egyensúlyt kell tartani a takarékosság és az egyházi, valamint közösségi programok számára még elfogadható fűtési hőmérséklet között. A fűtést e szempontok, és az eddigi tapasztalatok figyelembevételével programozzuk.
  3. Liturgikus eszköztároló helyiség kialakítása A liturgikus eszközök rendszerezett tárolására helyiség kialakítását tervezzük a templomban, a kórus melletti helyiségben.
  4. Elektromos kiállás a plébániakút mellett – szivattyú üzemeltetésére A plébániakertben levő kútból megoldható a locsolás, ehhez elektromos kiállás kialakítása szükséges.
  5. Egyéb A képviselő-testület tájékoztatást kapott a templomtoronyban levő mobiltelefon bázisállomás cseréjének tervezett munkálatairól, valamint az egyházközség anyagi helyzetéről.
  • 4 039