Torbágyi Hírek 2022.12.11. Advent 3. vasárnapja

dec. 12. hétfő   6.oo – rorate mise
dec. 13. kedd 18.oo – szentmise
dec. 15. csütörtök   6.oo – rorate mise
dec. 17. szombat 18.oo – szentmise
dec. 18. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Ma átadhatjuk adományainkat kárpátaljai testvéreink javára.
  • Kedd este 8 órától szeretettel várjuk a kedves Testvéreket felnőtt hittan foglalkozásra a plébániára.
  • Szombaton, dec. 17-én délután ¼ 5-re a ministránsokat várjuk a szolgálattal kapcsolatos próbára a templomba, 18-án vasárnap pedig a reggeli mise utáni foglalkozásra a plébániára.
  • Még van lehetőségünk elvégezni adventi szentgyónásunkat szombatonként az esti szentmise előtt fél 6-tól.
  • Jövő vasárnap, dec. 18-án este 7 órára az idén 30 éves Pászti Miklós Vegyeskórus hív és vár mindenkit szeretettel a templomunkban felcsendülő karácsonyi hangversenyére. A koncerten karácsonyi énekek, valamint Vivaldi Magnificat c. oratóriuma hangzik el. Közreműködnek a Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai, vezényel Barlay Zsuzsa és Kiss Ferenc.
  • Örömmel számolunk be Testvéreinknek az elmúlt hetek tartós élelmiszer- és pénzadomány gyűjtésének eredményeiről. A Szent Erzsébet napi karitászgyűjtés perselybevétele 150.000.-Ft volt, amelynek 60%-át, 90.000.-Ft-ot továbbítottunk a Karitász központi pénztárába, 60.000.-Ft maradt plébániánkon. Advent első hétvégéjén 40 koszorút sikerült készíteni és eljuttatni a rászorulóknak. Az Ohmüllner Márton Alapítvány számlájára 150.000.- Ft karitász célú pénzadomány érkezett, továbbá 800 kg tartós élelmiszer gyűlt össze, amelyet a karitász önkéntesei a héten eljuttatnak a rászorulókhoz. 110 biatorbágyi magányos, szegény körülmények között élő idősnek, családnak tudjuk szebbé tenni a karácsonyát. Hálásan köszönjük mindenki nagylelkű adakozását! Köszönjük továbbá, hogy sokan csatlakoztak az Angyalbatyu ajándékgyűjtő akciónkhoz is! Isten fizesse meg jószívűségüket!
  • Az ajtóknál lévő faládákba gyűjtjük a karácsonyi virágdíszre szánt adományainkat. A perselypénzt továbbra is az átlátszó plexi dobozokba tehetjük.
  • Korábban hirdettük, majd beszámoltunk adventi lelkinapunkról, ahol A szív mennyei születése c. könyv is bemutatásra került. A könyvből dedikált példányt lehet igényelni saját részre vagy ajándékba, melyet a Szentségimádó Szívek Szövetsége ingyen bocsát a torbágyi közösség rendelkezésére. Aki jelentkezik, kérjük írja meg a szivekszovetsegemisszioja@gmail.com e-mail címre annak a nevét, akinek a könyvet kéri, és pár napon belül a templomból elviheti. A könyv magasztos olvasmány, éljünk a lehetőséggel!
  • 4 039