Torbágyi Hírek 2023.03.05. Nagyböjt 2. vasárnapja

márc. 7. kedd 18.oo – szentmise
márc. 11. szombat 18.oo – szentmise
márc. 12. nagyböjt 3. vasárnapja   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Elsővasárnap van, délután 3 és este 6 órakor szentségimádást tartunk a templomban.
  • Kedd este fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló beszélgetésünket felnőtt hittan keretében a plébánián. Mindenkit szeretettel várunk!
  • A húsvéti virágdíszítéshez hozzájárulásunkat a bejáratok melletti fa gyűjtőládákban helyezhetjük el. A perselypénzt továbbra is a plexi dobozokba gyűjtjük.
  • A múlt heti perselyadomány a katolikus iskolák javára 200 000.-Ft volt. Köszönjük a nagylelkű felajánlásokat!
  • Jövő szombaton és vasárnap átadhatjuk kárpátaljai testvéreink megsegítésére szánt adományainkat.
  • Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést tart a Katolikus Karitász országosan márc. 12-19. között, az ősegyházi hagyományt követve. Idén “Tartós szeretet” címmel kerül meghirdetésre az adománygyűjtés minden templomban, az összegyűlt élelmiszer helyben marad, itthon kerül kiosztásra a rászorulóknak. Jövő vasárnaptól hozhatjuk felajánlásainkat a templomba.

Nagyböjti lelkinapunkról

Ujjongó lelkülettel tértünk haza ezen a szombaton Nagy Bálint jezsuita atyával eltöltött lelkinapunkról. Fiatalos lendülettel, mosolyogva „feljöhettünk a hegyre”, Isten napsütésében megértettük, hogy az engedelmesség abból születik, ha engedünk Isten közeledő jóságos szeretetének, elidőzünk benne, hogy bensőnk hozzá megérkezzen. A bűnt csak akkor érezzük, ha szeretve vagyunk, utána tarthatunk bűnbánatot. Igyekeztünk teljes szívvel megtérni, imádságban ellenségünket szeretni. Hagytuk, hogy Isten formáljon, újjászülessünk, szabaddá válhassunk a szeretetre, megbocsátásra. Mi erőlködünk Őfelé 10 %-ban, de Ő jön elénk 90-ben, keres minket, körülvesz, megtart, azt kéri, maradjunk Őbenne, a szőlőtőben – amiben keresztségünk óta vagyunk. Ha figyelmünk a nehézségeinkről Őrá átirányul, az erőviszonyok megváltoznak, odatalálunk a szőlőtőre. A keresztény nem önerőből küzdi le a sötétséget, nem bírkózik vele egyedül hasztalan, hanem odateszi belső energiáit Jézushoz, tekintete, figyelme a fényesre, világosra irányul. Ha elidőzök ott fél órát, hagyom a csendet érvényesülni, meghallom, mi Isten gondolata, megbizonyosodhatom, hogy mi az, ami nem az én gondolatom, hanem az Övé, a maradandóé. Legyünk vele, akkor megtapasztaljuk a Lélek erős húzását, a belső felszabadulást, Isten nekünk adná magát. A sötétben vele lenni jobb, mint nélküle a gonosszal. Harmadnapi feltámadása a reménység az életünkben, gondjainkat, félelmeinket nehéz megélni, de eljön utána.

Hálát adtunk a kegyelemért, hogy az Úr szeretete megáldotta ezt a délelőttöt, gyakorlatias formában jött felénk a szentségi kegyelem, szelíd, mélyebb kereséssel megélhettük, hogy Isten tevékeny az életünkben. További áldott nagyböjtöt kívánunk!

További keresztutak közösségeink szervezésében:  

márc. 10. 18.oo Anyaima közösség
márc. 17. 18.oo Lelki adoptálás imacsoport
márc. 24. 18.oo Ministránsok
márc. 31. 18.oo Turwaller Stammtisch – német-magyar kétnyelvű
ápr. 7.

nagypéntek

12.oo Lehel István vezetésével

jó idő esetén a Katalin-hegyen lévő kálvárián

rossz idő esetén a templomban

  • 4 026