Torbágyi Hírek 2023.02.19. Évközi 7. vasárnap

febr. 21. kedd 18.oo – szentmise
febr. 22. hamvazószerda 18.oo – szentmise
febr. 25. szombat 18.oo – szentmise
febr. 26. nagyböjt 1. vasárnapja   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Kedd este fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló beszélgetésünket a plébánián. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Csütörtök délelőtt 10 órától szeretettel várjuk idős testvéreinket a Szent Klára csoport összejövetelére.
  • A héten hamvazószerdával elkezdődik a nagyböjt. Az este 6 órakor kezdődő szentmisén a hamvazás szentelményében részesülhetünk. Akik ezen a napon nem tudnak részt venni szentmisén, a következő szombaton és vasárnap hamvazkodhatnak. Hamvazószerdán szigorú böjt és hústilalom van. Aki betöltötte 18. életévét, de még nem múlt el 60, háromszor étkezhet egyszeri jóllakással. A hústilalmat 14 éves kortól meg kell tartani. A böjt alól felmentést kapnak a betegek, a nehéz fizikai munkát végzők, és akik nem a saját asztalukról étkeznek.

Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól hústilalom van, ami nem váltható át önmegtagadásra, imára vagy egyéb jócselekedetre. Ez alól szintén felmentést kapnak a betegek, a nehéz fizikai munkát végzők, és akik nem a saját asztalukról étkeznek. A 40 napos böjti idő alatt kerüljük a zajos mulatozást! Ne feledkezzünk meg arról, hogy elvégezzük húsvéti szentgyónásunkat és szentáldozásunkat! Szombatonként este fél 6-tól gyóntatás van templomunkban.             

  • Nagyböjt péntekjein keresztúti ájtatosságot tartunk a templomban este 6 órától, elsőpénteken 5 órától. Az egyes keresztutakat közösségeink szervezik. Most pénteken, febr. 24-én a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola hittanos tanulói tartják Fehér Margit katekéta vezetésével.
  • További keresztutak:
febr. 24. 18.oo Ritsmann Pál Ált. Iskola – Fehér Margit
márc. 3. 17.oo Képviselő-testület
márc. 10. 18.oo Anyaima közösség
márc. 17. 18.oo Lelki adoptálás imacsoport
márc. 24. 18.oo Ministránsok
márc. 31. 18.oo Turwaller Stammtisch – német-magyar kétnyelvű
ápr. 7.

nagypéntek

12.oo Lehel István vezetésével

jó idő esetén a Katalin-hegyen lévő kálvárián

rossz idő esetén a templomban

 

  • Pénteken, febr. 24-én 19 órától Dr. Fodor Réka missziós orvos tanúságtételére hívunk mindenkit szeretettel. Réka a Semmelweis Egyetem Családorvosi tanszékének oktatója, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnöke. 2020-ban elnyerte az orvostudomány és a gyógyászat terén végzett munkásságának elismeréseként a Keresztény Kulturális Akadémia CORNELIUS díját. AFRÉKA nevű Nemzetközi Humanitárius Alapítványának fő célja, hogy az elmaradott országokba, katasztrófa sújtotta területekre egészségügyi missziókat szervezzen, továbbá mélyszegénységben élő fiatalok taníttatását segítse ösztöndíj formájában. Afréka előadására a plébániapince közösségi termébe várjuk az érdeklődőket, akik úgy érzik, érdemes tágabb nézőpontból is szemlélni világunkat, nagyböjt első hetében elgondolkozni azon is, hogyan állunk a társadalmi felelősségvállalással. Jelezzük részvételi szándékunkat az ajtóknál elhelyezett lapokon, vagy az alábbi linken!

Afrékáról bővebben itt olvashatunk: https://mandiner.hu/cikk/20230111_az_a_baj_hogy_itthon_nem_tanultunk_meg_orulni_fodor_reka_misszios_orvos_a_mandinernek?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=mandiner&fbclid=IwAR2NRFoTGRe0CBnHumDYwHguQVAbHxv-06digUDqd6WTGem6t9XH6KOKNfk
Részvételi szándékunkat jelezhetjük: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSevGyHbVwfB_HpaIUBBSYyJ1lq__BSelHL6SADanCMfgACmLw/viewform?usp=sf_link

  • Jövő szombaton, febr. 25-én az esti szentmise német nyelvű lesz templomunkban, melyet az 1946-ban Torbágyról elűzött családokért mutat be Főtisztelendő Bernhard Kollman atya, aki a Magyarországon élő németek lelkipásztora. A szentmisén zenei szolgálatot végez a Turwaller Stammtisch Egyesület Glockenklang kórusa és a Turwaller Musikfreude Speckbaum zenekara.
  • Jövő szombaton és vasárnap, február utolsó hétvégéjén Magyarország összes katolikus templomában a katolikus iskolák javára gyűjtenek. Anyagi lehetőségeink szerint támogassuk a katolikus oktatás ügyét! Felajánlásunkat a kijáratoknál a plexi perselyládákba dobhatjuk.
  • Előre hirdetjük, hogy febr. 27-én 18 órára a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola az első osztályba készülő gyermekek szüleinek iskolabemutató előadást szervez a Juhász Ferenc Művelődési Központ kiállító termében. Szeretettel várják az érdeklődőket!
  • Előre jelezzük, hogy nagyböjti lelkinapon vehetünk részt templomunkban márc. 4-én, elsőszombaton 9-14 óráig Nagy Bálint jezsuita atya vezetésével.
  • 4 028