Torbágyi Hírek 2023.02.05. Évközi 5. vasárnap

febr. 7. kedd 18.oo – szentmise
febr. 11. szombat 18.oo – szentmise
febr. 12. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Pénteken, febr. 3-án volt Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja. Ma a szentmise után részesülhetünk a balázsáldás szentelményében.
  • Elsővasárnap van, délután 3 és este 6 órakor szentségimádást tartunk a templomban.
  • Hétfőn, febr. 6-án Hagyó József atya nyolcadik égi születésnapja van. A Jézus Kistestvérei szerzetesrend egyetlen magyarországi tagja iránti szeretetből, és hálából imádkozunk az ő tiszteletére.
  • Kedd este fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló beszélgetésünket felnőtt hittan keretében a plébánián. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Jövő szombaton és vasárnap átadhatjuk kárpátaljai testvéreink megsegítésére szánt adományainkat.
  • Szombaton, febr. 11-én lesz a betegek világnapja. A jövő vasárnapi szentmise keretében szolgáltatjuk ki idős vagy beteg testvéreink részére a betegek kenete szentségét, és a lourdes-i gyógyító Szent Szűz oltalmába ajánljuk őket. A szentség felvételének feltétele, hogy a megszentelő kegyelem állapotában legyünk, azaz előtte szentgyónáshoz járuljunk, szentmisén vegyünk részt és áldozzunk. Aki szeretne, de nem tud eljutni a templomba, értesítse a karitász önkénteseit, hogy segíthessenek! Lehel Ildikó 30 7496394

A betegek világnapjáról

János Pál pápa kezdeményezésére először 1993-ban tartottak betegek világnapját febr. 11-én, a Szűzanya 1858-as Lourdes-ban történt megjelenésének emlékére. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, elősegítse a szenvedés megértését.” Részesülhet benne minden katolikus megkeresztelt ember, aki súlyos betegségben szenved, műtét előtt áll vagy állapotszerűen beteg (cukorbeteg, szívbeteg), továbbá az idősebbek, akik úgy érzik, hogy folyamatosan gyengülnek, idősödésüket teherként élik át, akár már felvették a kenetet, de ismét betegek vagy betegségük súlyosbodott.

Amennyiben szükségét érezzük, éljünk minél többen ezzel a lehetőséggel, ami a lelken keresztül a testi gyötrelmeket is orvosolja!

 

  • 4 029